• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Φιλαρμονική (Παλαιά): VIVA Γιώργο! - Συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Γιώργου Κατσαρού 16- 9

September 13, 2023 487

 Η τιμητική συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό της 16ης Σεπτεμβρίου 2023 στο Παλαιό Φρούριο θα ξεκινήσει στις 20:30.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ

VIVA ΓΙΩΡΓΟ

Συναυλία-Αφιέρωμα στο έργο του Γιώργου Κατσαρού

 Τραγουδούν:

Κλειώ Δενάρδου

Αγάθη Κοσκινά

Χριστίνα Ράλλη

Παντελής Κοντός

 


Συμμετέχουν:
Μπαντίνα ΦΕΚ
Χορωδία Κερκύρας (Ανδρική)
Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας "Δημόδοκος"

Χορωδία Ανεμομύλου "Θωμάς Φλαγγίνης"

Παιδική Χορωδία Αχαράβης

Παιδική Χορωδία Άφρας

Παιδική Χορωδία "Τα Χαμόγελα του Μον Ρεπό"

Μαντολινάτα Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

 


Γιάννης Κούρκουλος (πιάνο)
Νίκος Άνθης (αφήγηση)

 

Μουσική διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
...

“Viva Γιώργο!”

Γιώργος Κατσαρός και Παλαιά Φιλαρμονική: Παλαιό Φρούριο, 16 Σεπτεμβρίου 2023

 

Μια από καιρό οφειλόμενη τιμή αποδίδει η Παλαιά Φιλαρμονική στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Πιο συγκεκριμένα το γηραιότερο μουσικοεκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας τιμά έναν παλαιό μουσικό του, ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει επάξια αναδειχθεί σε εμβληματικό μουσικοσυνθέτη, σαξοφωνίστα και μαέστρο. Ο λόγος για τον αγαπημένο σε όλους Γιώργο Κατσαρό, παλαιό μαθητή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, ο οποίος κατά τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, εκκινώντας από τις τάξεις ξύλινων πνευστών και εγχόρδων οργάνων του ιδρύματος και διευρύνοντας περαιτέρω τις γνώσεις του στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, κατέκτησε επαξίως διεθνή φήμη ως δημιουργός δημοφιλούς, μουσικοθεατρικής, ραδιοφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής, καθώς και ως μουσικός ερμηνευτής. Συνεργαζόμενος με κολοσσούς της στιχουργίας και της υποκριτικής τέχνης έντυσε με τους μοναδικούς του ήχους τραγούδια, επιθεωρήσεις, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, καθώς και μουσικά φεστιβάλ. Παραλλήλως, βρέθηκε επικεφαλής καίριων μουσικών φορέων όπως του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ή των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του, την οποία διαχρονικά υποστηρίζει και προβάλλει με κάθε ευκαιρία.

 

Τα παραπάνω είναι μόνο ενδεικτικοί λόγοι, οι οποίοι οδήγησαν στην από καιρό οφειλόμενη τιμητική συναυλία για τον εξαίρετo Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη και μαθητή της Παλαιάς Φιλαρμονικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φρούριο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Σε αυτή θα παρουσιαστούν αποκλειστικά έργα του Γιώργο Κατσαρού και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη μουσική, και αυτονοήτως αμιγώς κερκυραϊκή, κινητοποίηση. Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, η μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής και η Κερκυραία «Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού» Κλειώ Δενάρδου μαζί με την Αγάθη Κοσκινά, τη Χριστίνα Ράλλη και τον Παντελή Κοντό στο τραγούδι. Επίσης συμμετέχουν οι χορωδοί της Ανδρικής Χορωδίας Κερκύρας, της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας «Δημόδοκος», της Χορωδίας Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης», καθώς και οι παιδικές χορωδίες Αχαράβης, Άφρας και «Τα Χαμόγελα του Μον Ρεπό». Επίσης, συμμετέχει η Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, καθώς και ο Γιάννης Κούρκουλος (πιάνο) και ο Νίκος Άνθης (αφήγηση).

 

Η τιμητική συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό της 16ης Σεπτεμβρίου 2023 στο Παλαιό Φρούριο θα ξεκινήσει στις 20:30. Εισιτήρια: 10 Ευρώ (Γενική Είσοδος) και 5 Ευρώ (άνεργοι, φοιτητές και ΑΜΕΑ). Προπώληση μέσω του ticketbox.gr.

...

katsaros-160923

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search