Με επιτυχία οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στις Αργυράδες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Oλοκληρώθηκαν σήμερα Καθαρά Δευτέρα(3 Μάρτη) οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Αργυράδες που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με γλέντι και χορό με ζωντανή μουσική. Με αποκορύφωμα το κάψιμο του Καρνάβαλου και τα παραδοσιακά βερνικώματα το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας. Προηγήθηκε η πομπή του Καρνάβαλου σε όλο το χωριό.
Το μεσημέρι το κοινό τραπέζι με τα παραδοσιακά εδέσματα δωρεάν για όλους αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. Έχει βαθιές ρίζες μέσα στον χρόνο και αποτελεί ένδειξη συνοχής και συλλογικής δράσης.

Καρναβάλι στην κερκυραϊκή ύπαιθρο
Η διαφορετική κοινωνική ζωή στην Κερκυραϊκή ύπαιθρο σε σχέση με την πόλη, διέσωσε πάρα πολλά στοιχεία αρχαιοελληνικής παγανιστικής λατρείας. Η άφιξη του βασιλιά Καρνάβαλου, ο ολονύχτιος χορός των μασκαρεμένων με τα μουζέτα (προσωπεία) γύρω από την πυρά, οι αυτοσχέδιοι κωμικοί συνδυασμοί με σκωπτικό χαρακτήρα, ο ιερός γάμος με το από κοινού συμπόσιο, και τέλος η ανακοίνωση της διαθήκης και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου (εξιλαστήριο θύμα, που παίρνει τις αμαρτίες), με γέλια, χαρές και ευχές, υποδηλώνουν τις Διονυσιακές ρίζες του καρναβαλιού της Κερκυραϊκής υπαίθρου. Στη Νότια Κέρκυρα οι μασκαράδες λέγονται και κουκούγεροι και κουκουγερική. Η ονομασία παραπέμπει στον Πόντο και τους Πόντιους. ‘Αλλωστε υπάρχουν επιρροές από τον Πόντο. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δικαστήριο ως θεατρικό δρώμενο που έχει παμπάλαιες ρίζες και άμεση σχέση με την άδικη απονομή δικαιοσύνης, τις αυθαιρεσίες και την άδικη φορολόγηση από την εποχή του Βυζαντίου και αργότερα της Τουρκοκρατίας (αν και δεν αφορά τα Επτάνησα). Η επιβολή του προστίμου από το αποκριάτικο δικαστήριο αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για το κοινό γεύμα της Καθαρής Δευτέρας.
Άμεσα συνδεδεμένο με το Αργυραδίτικο καρναβάλι είναι και το δρώμενο των Βλάχων. Τα κουδούνια με τον δυνατό ήχο αποσκοπούν να διώξουν το κακό, για να μην μπορέσει να βλάψει τον άνθρωπο, αλλά και τη φύση και ειδικότερα τα σπαρτά. Τα πηδήματα των Βλάχων παραπέμπουν στα σκιρτήματα των αρχαίων Σάτυρων και Μαινάδων εκφράζοντας το μήνυμα της καρποφορίας της γης. Και συνδέονται με τον κρίνο, τα κρινάκια και τις φλοέτες.
Το κάψιμο του Καρνάβαλου με χορούς και τραγούδια και τα βερνικώματα είναι βασικά τελετουργικά στοιχεία του Αργυραδίτικου καρναβαλιού. Ο Καρνάβαλος συμβολίζει το κακό και το κάψιμό του είναι η κάθαρση του κακού, η λύτρωση!

Στις Αργυράδες παραδοσιακά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.
Δραπανι-φόρος