«Ότι αγαπάς σε ακολουθεί» Της Μερόπης Καλούδη Λαϊνή : Ένα ντοκιμαντέρ για τον Κώστα Καλούδη
«Ότι αγαπάς σε ακολουθεί»: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Κώστα Καλούδη
«Ό,τι αγαπάς σε ακολουθεί»
Μερόπη Καλούδη Λαϊνή
Σύνοψη
Με φόντο τις τοπικές πασχαλινές παραδόσεις, το πέρασμα των εποχών και τους τουρίστες που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί της Κέρκυρας, η ταινία αφηγείται μια ιστορία μνήμης, τον φόβο της απώλειας και τη γοητεία των μικρών τελετουργιών της καθημερινότητας μέσα από τις οποίες χτίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και οι ιστορίες τους.
Παραγωγός
Μερόπη Καλούδη Λαϊνή
Συγγραφέας
Μερόπη Καλούδη Λαϊνή
Κινηματογραφιστής
Μερόπη Καλούδη Λαϊνή
Συντάκτης
Σπύρος Καββαδίας
Ήχος
Αντρέας Γκόβας
Ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Κερκυραίος Κώστας Καλούδης, μέσα από τον φακό της εγγονής του Μερόπης Καλούδη Λαΐνη, μας ταξιδεύει με τις σκέψεις του, τις αφηγήσεις του, την γλαφυρή περιγραφή του, στον τόπο μας και στα μέρη που έζησε.
Η ταινία ό,τι αγαπάς σε ακολουθεί, στην πλατφόρμα του 27ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διαθέσιμη για online προβολές από αύριο 7/3 μέχρι 21/3.
Ο Κώστας Καλούδης έφυγε από τη ζωή τον Μάη του 2024 σε ηλικία 86 χρονών. Άνθρωπος ευγενής, γεμάτος καλοσύνη ξεχώριζε για το ήθος του, για την αγάπη και την προσφορά προς τον τόπο ως ενεργός και δημοκρατικός πολίτης.
Γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1938. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ν. Αφρική όπου εργάστηκε και σπούδασε διηγηματογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Διακρίθηκε όχι μόνο στον αγώνα της ζωής δουλεύοντας ευσυνείδητα και τίμια, αλλά και ως συγγραφέας. Έχει εκδώσει τα θεατρικά: "Στοίχημα τα πάθη μας", "Έρημος παράδεισος", "Πανσέληνος" και "Ερωτικό στοίχημα", «Το φάντασμα του μικρού παράδεισου», ενώ δεν πρόλαβε να εκδώσει το σχεδόν ολοκληρωμένο τελευταίο του έργο.
Χρήστος Κάτσικας
Ένας διαρκής αγώνας δρόμου: Η καθημερινότητα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία: εξάντληση, γραφειοκρατία και παιδαγωγικές...
Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.
argyrades.gr
Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.