• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Το κράτος – τρομοκράτης μακέλεψε και τον Λίβανο: Στους 558 οι νεκροί – Πάνω από 140 είναι παιδιά και γυναίκες

September 24, 2024 141

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες Δευτέρα αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός. «Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό, που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ήταν 492 νεκροί. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου δήλωσε επίσης, ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μάθιου Σάλτμαρς, είπε ότι «ο απολογισμός για τους αμάχους είναι απαράδεκτος» στον Λίβανο εν μέσω ισραηλινών επιδρομών. «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται»,  δήλωσε ο Σάλτμαρς σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στον Λίβανο, δήλωσε ότι νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τους χιλιάδες τραυματίες ενώ στοιχεία δείχνουν ότι «δέχτηκαν επιθέσεις υγειονομικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε ασθενοφόρα».

 
Οι κάτοικοι του Λιβάνου εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
 

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του ολοκλήρωσε ένα «δεύτερο κύμα» επιδρομών σε θέσεις της Χεζμπολάχ βαθιά στον Λίβανο.

Με ισραηλινές πηγές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στον Λίβανο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε από τους Λιβανέζους πολίτες να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες. «Το Ισραήλ δεν είναι σε πόλεμο με το λαό του Λιβάνου, αλλά με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στα σαλόνια σας και πυραύλους στο γκαράζ σας», είπε.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ είπε ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν σήμερα με πυραύλους στις αποθήκες υλικοτεχνικής υποστήριξης της 146ης Μεραρχίας του Ισραήλ, στη στρατιωτική βάση Ramot Naftali. Νωρίτερα σήμερα, αναφέρθηκαν ρουκέτες της Χεζμπολάχ και στον οικισμό Κιριάτ Σμόνα στο βόρειο Ισραήλ.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα φόβους για μια «πλήρη αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής λόγω της στρατιωτικής κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Πρόκειται ασφαλώς για ένα εν δυνάμει εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός εφόσον πρόκειται για επέκταση της ζώνης σύγκρουσης, για την πλήρη αποσταθεροποίηση της περιοχής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ασφαλώς αυτό μας ανησυχεί και μας ανησυχεί στον ανώτατο βαθμό», πρόσθεσε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search