03-17-2025 22:27
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας (10/3 - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων και ομοσπονδιών. Μετά τις σύντομες τοποθετήσεις, ακολούθησε μικρή πορεία μέχρι το σταθμό του ηλεκτρικού.
Οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησαν σήμερα (10/03) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και στάση εργασίας.
Αίτημα της κινητοποίησης ήταν να αρθεί η απόφαση για δυνητική αργία σε βάρος εκπαιδευτικού μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας την εξέλιξη αυτή ως συνδικαλιστική δίωξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας αγνόησε επιδεικτικά την ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος απομάκρυνσής της εκπαιδευτικού.
Πλήθος μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα πειθαρχικά και οι διώξεις απεργών εκπαιδευτικών δεν θα περάσουν». Με πανό, συνθήματα και δυναμική παρουσία οι εκπαιδευτικοί καλούν τον υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω την εν λόγω απόφαση.
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο:

Ακαδημαϊκός Ψαριανισμός
Διονύσιος Γ. Δρόσος - kosmodromio.gr Δύο γεγονότα φαίνεται πως μεγάλη ταραχή έχουν προκαλέσει στους «διανοούμενους» του μητσοτακικού καθεστώτος. Δύο γεγονότα φαίνεται πως μεγάλη ταραχή έχουν προκαλέσει στους «διανοούμενους» του μητσοτακικού καθεστώτος. Βέβαια, «διανοούμενοι» λέγοντας μην φανταστούμε...

«ΛΑΖΑΡΕΤΟ/Προσκυνώ»: του Κ. Ρούσσινου σε μελοποιημένη μορφή από τον Σπ. Σαμοίλη (ΒΙΝΤΕΟ) – Στην Αθήνα: Δευτέρα 24 Μάρτη, 19.00 (ΒΙΝΤΕΟ)
