Η υπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη μπλοκάρει το επίδομα διώξεων και πληροφοριών για στελέχη και εκπαιδευτικούς
«Είμαι σαρξ εκ της σαρκός του κλάδου των εκπαιδευτικών και υπέρ του αναθεωρητισμού στην εκπαίδευση για να φυσήξει άνεμος ελευθερίας στα σχολεία!»
Μια σημαντική απόφαση πήρε σήμερα η υπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σύμφωνα με την οποία μπλοκάρει το επίδομα διώξεων και πληροφοριών που μυστικά είχε υποσχεθεί ο πρώην υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός είχε υποσχεθεί σε συναντήσεις με στελέχη της εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συμβούλους και Διευθυντές σχολείων που αναλαμβάνουν ανακριτές ΕΔΕ και συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια), αλλά και επιλεκτικά σε εκπαιδευτικούς που διευκολύνουν το έργο των διωκτικών αρχών, επίδομα διώξεων και πληροφοριών. Ιδιαίτερα πλουσιαπάροχο που θα προσέγγιζε το 40% του μισθού τους αναγνωρίζοντας τη σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση και το υπουργείο για την πάταξη κάθε είδους αντίστασης στην εκπαιδευτική πολιτική.
Σήμερα η υπουργός παιδείας όχι μόνο δήλωσε ότι μπλοκάρει το συγκεκριμένο επίδομα, αλλά τάχτηκε υπέρ της αναθεώρησης της μέχρι τώρα πολιτικής στην εκπαίδευση για φυσήξει άνεμος ελευθερίας στα σχολεία!
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαι σαρξ εκ της σαρκός του κλάδου των εκπαιδευτικών και υπέρ του αναθεωρητισμού στην εκπαίδευση για να φυσήξει άνεμος ελευθερίας στα σχολεία! Πρώτα από όλα δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη κοινωνία να απολύονται εκπαιδευτικοί για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Άμεση ανάκληση της απόλυσης του Δ. Αντωνίου και της δυνητικής αργίας της Χρ. Χοτζόγλου. Καμιά ποινή στον αναπληρωτή Δ. Χαρτζουλάκη για τον οποίο θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να μονιμοποιηθεί. Φυσικά θα εισηγηθώ την πλήρη απαλλαγή και αποκατάσταση όλων των εκπαιδευτικών που διώκονται με προτεραιότητα στους πολυδιωκόμενους εκπαιδευτικούς του Πειραιά. Είμαι κάθετα αντίθετη στο στήσιμο μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου ακόμα και της προσωπικής ζωής των εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε πολύτιμο προσωπικό για να λειτουργούν με την πρακτική παλαιότερων εποχών, όπως το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας του Μανιαδάκη στην περίοδο της δικτατορίας Μεταξά . Δεν είναι δυνατόν στελέχη της εκπαίδευσης να προάγονται και να εισπράττουν επίδομα διώξεων ή εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν επιλεκτικά επίδομα πληροφοριών. Τα σχολεία δεν μπορούν να μετατραπούν σε νεκροταφεία δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται μια συνδικαλιστική παράταξη σε παρακρατική οργάνωση. Τις επόμενες μέρες θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών με διάθεση όχι μόνο να συζητήσω, αλλά και να υλοποιήσω άμεσα τα αιτήματά τους. Είμαι υπέρ ενός γενικού αναθεωρητισμού της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να φυσήξει άνεμος ελευθερίας -παιδαγωγικής και συνδικαλιστικής – στα σχολεία! »
Δραπανι-φόρος