Print this page

Προκαταρκτική εξέταση για τις 502 χαμένες δικογραφίες από τα δικαστήρια της Κέρκυρας

June 17, 2020 4455

 

Προκαταρτική εξέταση έχει διατάξει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εξαφάνιση 502 δικογραφιών από τα δικαστήρια της Κέρκυρας. Την εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας εφετών Κέρκυρας κος Κων/νος Κουκούτσης. Αυτό δήλωσε στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης. Επίσης ο εισαγγελέας έχει δώσε εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των 502 υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές.


Η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έγινε γνωστή εδώ και δύο μήνες περίπου στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων. Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του θέματος έγινε από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η οποία σημειώνει ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Ο Γ. Καλούδης εξηγεί ότι οι φάκελοι δεν υπάρχουν πουθενά. Ούτε στα αρχεία ούτε σε άλλο χώρο του δικαστικού μεγάρου.
Οι υποθέσεις είναι ποικίλες και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου πολλές από αυτές πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη. Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.