• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη στους Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

September 16, 2023 431

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Αλληλεγγύη στους Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο λαός της Θεσσαλίας περνάει μια τραγική δοκιμασία με συνέπειες που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους τη διάσταση. Η κατάσταση αυτή δεν ήταν αναπόφευκτη θεομηνία.

Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση και σε ολόκληρη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού, Περιφέρειες, Δήμους, που άφησαν απροστάτευτες τις περιοχές της Θεσσαλίας (και ολόκληρης της χώρας) χωρίς σχέδιο και μέσα, αδιαφορώντας για τις ζωές , τις περιουσίες, την υγεία και το περιβάλλον. Και δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν, μόλις τρία χρόνια έχουν περάσει από την προηγούμενη καταστροφή.

Η απαράδεκτη στάση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού προκύπτει από το γεγονός ότι αισθάνονται δεσμευμένοι και υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες , τις ζωές και την επιβίωση των ανθρώπων. Άλλωστε τα όποια μέτρα προστασίας και πρόληψης από φυσικές καταστροφές θεωρούνται ανώφελα αφού δεν αποφέρουν κέρδη, και υποτάσσονται στη λογική κόστους – οφέλους, που είναι κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ που τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, είναι αυτή που, από το 2007, απαιτεί από τα κράτη μέλη να σχεδιάζουν με τρόπο «που δεν συνεπάγεται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας».

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από ένα εχθρικό για το λαό κράτος. Με τον αγώνα και την οργάνωσή μας μπορούμε να επιβάλουμε να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και μέτρα για να μπορέσει να συνεχιστεί η ζωή και η παραγωγική δραστηριότητα στη Θεσσαλία.

Η ΠΕΣΕΚ στέκεται δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας και θα συνεισφέρει όσο μπορεί στην ανακούφισή τους. Ταυτόχρονα καλούμε τα μέλη μας να βοηθήσουν καταβάλλοντας όποιο ποσό μπορούν στον τραπεζικό λογαριασμό GR8601106720000067200611829 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), όνομα Σαββοπούλου Χρύσω, γράφοντας «αλληλεγγύη στο λαό της Θεσσαλίας». Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα τα διαχειριστούμε μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search