• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατάληψη μετά τον ξυλοδαρμό του Γυμνασιάρχη από πατέρα μαθητή

September 18, 2024 552

Επεισόδιο βίας στο 19ο Γυμνάσιο της Πάτρας σημειώθηκε χθες Τρίτη (17.09.2024) όταν πατέρας μαθητή χτύπησε τον διευθυντή του σχολείου, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταθέσει μήνυση σε βάρος του γονέα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο γιος του δράστη, φέρεται να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του στο σχολείο αυτό της Πάτρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα, η σύζυγός του πήγε στον διευθυντή για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Ωστόσο δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένη από τη στάση του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επεισόδιο, της επίθεσης του πατέρα στον διευθυντή.

Οι μαθητές του Γυμνασίου, όπου σημειώθηκε το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή, προχωρούν σήμερα Τετάρτη σε κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον διευθυντή του σχολείου τους…

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΜΑ: «Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει την επίθεση σε συνάδελφο Διευθυντή»

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.
Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες , όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας. Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.
Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.
 

Για το Δ. Σ.
 Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
 Δημόπουλος Βασίλειος                Παπαδέας Επαμεινώνδας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search