• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΚΑΛΕΣΜΑ σε νεοδιόριστες -ους σε σύσκεψη αγώνα - Πέμπτη 26/9

September 23, 2024 186

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ σε νεοδιόριστες και νεοδιόριστους συναδέλφισσες και συναδέλφους ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ (στα γραφεία της ΕΛΜΕ, Μαυρομιχάλη 14)

To υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση καλωσορίζουν τους/τις χιλιάδες νεοδιόριστους/ες του φετινού καλοκαιριού αλλά και το προηγούμενων χρόνων σε μια σχολική (και όχι μόνο) πραγματικότητα τρομοκρατίας και απαξίωσης!!! Σε αυτό το πλαίσιο είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης τόσο η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας όσο και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ειδικά για την δεύτερη, εξ αρχής ήταν φανερός ο ρόλος της στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών προκειμένου να υλοποιήσουν μέσα στα σχολεία τους στόχους της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνώντων και να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε πειθήνιους κρατικούς υπαλλήλους που θα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του εκάστοτε. Η ατομική αξιολόγηση έχει συνέπειες όμως και στο ίδιο το σχολείο και φυσικά στους μαθητές και τις μαθήτριες αφού συμβάλει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων που παράγουν εν τέλει διαφορετικών κατηγοριών αποφοίτους και κατά συνέπεια πολίτες και εργαζόμενους/ες. Εντείνοντας ακόμα περισσότερο τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτικό κίνημα από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στην αξιολόγηση. Παρά την υπονόμευση της εργοδοτικής, κυβερνητικής και γραφειοκρατικής ηγεσίας και προεδρείων των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με την επιμονή των πρωτοβάθμιων σωματείων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ μέσα από τον συντονισμό τους και τη συνέχιση της Απεργίας - Αποχής, κατάφερε 3 χρόνια σχεδόν μετά τον πρώτο νόμο της αξιολόγησης να την μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό. Οι απεργίες, οι στάσεις εργασίας, η απεργία – αποχή παρόλες τις απίστευτες απειλές και τα ψέματα που ειπώθηκαν κατά καιρούς από διευθυντές/ριες και συμβούλους εκπαίδευσης, όλους τους αξιολογητές μας δηλαδή, παρά τις πρόσφατες απειλές για πειθαρχικές διώξεις προκειμένου να σταματήσουμε τον αγώνα, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως τα κύρια μέσα αντίστασης που διαθέτουμε. Κάτω από την πίεση αυτών των αγώνων εκδόθηκαν και οι δικαστικές αποφάσεις για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 και 2021 οι οποίες μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την ενδυνάμωση και συνέχιση του αγώνα!

Εμείς σας καλωσορίζουμε σε αυτή την πλευρά του δημόσιου σχολείου που αγωνίζεται τόσο ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα  που επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του συστήματος (φτωχοποίηση-ακρίβεια, πόλεμοι), όσο και στη σαρωτική επίθεση στην εκπαίδευση!  Σας καλούμε στο δρόμο του αγώνα. Σας καλωσορίζουμε για να γνωριστούμε και να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Η ατομική αξιολόγηση δεν είναι ατομική/προσωπική υπόθεση, μας αφορά όλους και όλες για αυτό και ο συλλογικός αγώνας μέσα από την μαζική και ενεργή συμμετοχή μας στις συνελεύσεις, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις και στην μαζικοποίηση της απεργίας - αποχής μπορεί να την ανατρέψει. 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποτελεί μετωπικό σχήμα οργανωμένων δυνάμεων και συνεργαζόμενων αγωνιστών με κοινό βηματισμό στην κατεύθυνση συγκρότησης ΑΓΩΝΑ μέσα στο σωματείο. Επιδιώκοντας να ενισχύσουμε την από τα κάτω κίνηση του κλάδου στα πρωτοβάθμια σωματεία του ως τη μόνη προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο αντίστασης. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στο να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια τους.

ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!

Σας καλούμε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18:30 Στο 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ να συζητήσουμε, 

να  μοιραστούμε τις αγωνίες μας και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search