• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για «φασίζουσα συμπεριφορά» διευθυντή σχολείου

September 24, 2024 314

Για «φασίζουσα συμπεριφορά» του διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγ/τσας κάνουν λόγο οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας.

Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής επίσκεψης και ενημέρωσης μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων και μέλους του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, απαιτούσε με απειλητικό τρόπο την αποχώρησή της συνδικαλίστριας, εμπόδιζε τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν μαζί της, τους απαγόρευε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και τους καλούσε να απομακρυνθούν, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σωματείο που δεν τη διέγραψε ακόμα, απειλώντας ότι «θα φτάσει στα άκρα».

Παράλληλα τονίζουν πως στράφηκε εναντίον της καθαρίστριας , που της άνοιξε την πόρτα- καθώς την γνωρίζει εδώ και χρόνια από τις συνεχείς συνδικαλιστικές της επισκέψεις- χωρίς να τον ενημερώσει.

«Ζητήσαμε την παρέμβαση του σωματείου και ενημερώσαμε τον πρόεδρο την ίδια στιγμή. Αυτό που πήραμε ως απάντηση είναι ότι συναντήθηκαν με τον διευθυντή και του είπαν (ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος)  ότι έχουμε το δικαίωμα να ενημερώνουμε τα σχολεία κατόπιν άδειας», αναφέρουν.

Συμπληρώνουν πως δεν ενημερώθηκα από πού να ζητήσουν την άδεια. «Από τη διεύθυνση; Από το σύλλογο; Ή μήπως από την αστυνομία; Και δεν μας είπαν ποιος νόμος. Του Χατζηδάκη ή του Γεωργιάδη; Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε την απάντηση. Αστεία, ή απλώς ακόμα μια απόδειξη του συνδικαλισμού της συνθηκολόγησης;», επισημαίνουν.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν το ΔΣ να βγάλει άμεσα ανακοίνωση καταδίκης χωρίς να «μασάει τα λόγια του».

«Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια ποινικοποίησης και απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και στρέφεται ενάντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στη δράση του σωματείου», αναφέρουν

Αναλυτικά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την φασίζουσα συμπεριφορά του διευθυντή του 1ου Δημ.Σχ. Ηγ/τσας, ο οποίος τη Δευτέρα 23/9 , στο πρώτο διάλλειμα, κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής επίσκεψης και ενημέρωσης μέλους των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ  και μέλους του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, απαιτούσε με απειλητικό τρόπο την αποχώρησή της συνδικαλίστριας , εμπόδιζε τους συναδέλφους να μιλήσουν μαζί της, τους απαγόρευε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και τους καλούσε να απομακρυνθούν, χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το σωματείο που δεν τη διέγραψε ακόμα, απειλώντας ότι «θα φτάσει στα άκρα»!. 

Στράφηκε μάλιστα και εναντίον της καθαρίστριας , που της άνοιξε την πόρτα- καθώς την γνωρίζει εδώ και χρόνια από τις συνεχείς συνδικαλιστικές της επισκέψεις- χωρίς να τον ενημερώσει.

Στη συνέχεια έξαλλος , κατηγορούσε τη συναδέλφισσα ότι τον «τραμπουκίζει», - παρόλη την ψυχραιμία που η ίδια κατάφερε να διατηρήσει- επειδή απλώς υπερασπιζόταν τα δικαιώματά της και αρνούνταν να βγει από το σχολείο. Εντέλει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών κάλεσε την αστυνομία , η οποία έστειλε περιπολικό.
Το περιστατικό  δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο και έχει την εξήγησή του.

 Είναι η συνέχεια της προσπάθειας πειθαρχικής δίωξης της συνδικαλίστριας- είναι ο διευθυντής που με προθυμία υλοποίησε την διαταγή για την προανάκριση της ίδιας και  όλου του συλλόγου διδασκόντων του 3ου δημοτικού, στο τέλος της προηγούμενης διδακτικής χρονιάς.

Είναι η εικόνα των δεκάδων πειθαρχικών διώξεων σε όλη τη χώρα, των απειλών και του εκφοβισμού όσων δεν υπακούν στις εντολές του υπουργείου για την αξιολόγηση, για τις συγχωνεύσεις, για τους ταξικούς κόφτες.

Είναι η εικόνα των περιπολικών έξω από τα σχολεία για να εφαρμοστεί η πολιτική των περικοπών ,της «εξοικονόμησης», της φασιστικοποίησης και της καταστολής εκπαιδευτικών, γονέων , μαθητών.

Ζητήσαμε την παρέμβαση του σωματείου και ενημερώσαμε τον πρόεδρο την ίδια στιγμή. Αυτό που πήραμε ως απάντηση είναι ότι συναντήθηκαν με τον διευθυντή και του είπαν (ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος)  ότι έχουμε το δικαίωμα να ενημερώνουμε τα σχολεία κατόπιν άδειας!! όπως ορίζει ο νόμος!! 

Δεν μας είπαν από πού να ζητήσουμε την άδεια. Από τη διεύθυνση; Από το σύλλογο; Ή μήπως από την αστυνομία; Και δεν μας είπαν ποιος νόμος. Του Χατζηδάκη ή του Γεωργιάδη; Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε την απάντηση. Αστεία, ή απλώς ακόμα μια απόδειξη του συνδικαλισμού της συνθηκολόγησης;

Ισχυρίστηκαν μάλιστα άγνοια για την ιδιότητα του μέλους σωματείου μετά από συνταξιοδότηση ( η διαγραφή γίνεται μετά από 6 μήνες) και επικαλέστηκαν επικοινωνία με στέλεχος της ομοσπονδίας που έδωσε δίκιο στο διευθυντή που απαιτούσε τη διαγραφή της συναδέλφισσας από το σωματείο!

Αν σε υπερασπίζονται έτσι οι συνδικαλιστές, τύφλα να ´χουν οι εχθροί σου!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΣ  : ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ Ή ΘΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ; 

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια ποινικοποίησης και απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και στρέφεται ενάντια σε όλους τους εκπαιδ

ευτικούς και στη δράση του σωματείου. ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search