• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διώκτης των εκπαιδευτικών ο διευθυντής της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας Ι. Κουμέντος

September 25, 2024 532

Ο διευθυντής της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας  Ι. Κουμέντος ασκεί  δίωξη στην εκπαιδευτικό  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης», Αναστασία Πουλουτίδου, ύστερα από αναφορά της Διευθύντριας. 
Συγκεκριμένα, όταν το σχολείο επιλέχτηκε τον Μάιο του 2024 για τις εξετάσεις PISA η εκπαιδευτικός έστειλε στους γονείς το κείμενο - επιστολή του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης» με το οποίο το Σωματείο απευθυνόταν στους γονείς και εξέφραζε την θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» και της ΔΟΕ. 

Η εκπαιδευτικός κατηγορείται για απείθεια, έλλειψη σεβασμού προς τους ανωτέρους της και άρνηση μεταμέλειας προς την διευθύντρια για την «αναστάτωση» που προκάλεσε στο σχολείο.  Να σημειώσουμε ότι την εκπαιδευτικό υποστήριξαν με υπογραφές συμπαράστασης όλοι  οι εκπαιδευτικοί  της καθώς και οι γονείς της τάξης της. Στις γραπτές της εξηγήσεις, υποστήριξε τις συλλογικές θέσεις και τις δημόσιες ανακοινώσεις του συλλόγου της και της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως με τη δράση της αυτή υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο , τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών.

Παράλληλα η ίδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει προχωρήσει σε διοικητική ανακριτική  διαδικασία σε βάρος δυο εκπαιδευτικών επειδή στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης, οι εξετάσεις PISA δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί οι εκπαιδευτικοί απήργησαν. Αυτό ενόχλησε μεμονωμένους γονείς που κινήθηκαν ενάντια στην Πρόεδρο του Σωματείου, Χριστίνα Αγγελονίδη, και σε ένα άλλο μέλος του ΔΣ στο ίδιο σχολείο με σαθρές κατηγορίες. 

Η ανακοίνωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» 

Άμεση παύση των Διώξεων  εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Θουκυδίδη

Κάτω τα χέρια από τις/τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του σχολείου. Το δικαίωμά μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Φίμωτρα δεν θα ανεχτούμε στον 21ο αιώνα! 

“Το δάσκαλο το δάσκαλο αυτόν τον σαρδανάπαλο, να μου τον φέρετε.....”

Συναδέλφισσες-οι,    

Οι απειλές και η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών από τη διοίκηση, το Υπουργείο και κάποιους ελάχιστους γονείς  συνεχίζονται. Για να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας , καταφεύγουν σε απαράδεκτες αυταρχικές ενέργειες. Απαντάμε: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!! Δε γινόμαστε συνένοχοι στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών! 

Συναδέλφισσες-οι,

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που και οι δύο παρακάτω  περιπτώσεις που  αφορούν στο Σύλλογό μας  “ο Θουκυδίδης”, έχουν σχέση με τις περιβόητες εξετάσεις τύπου PISA…..(κομμάτι των επιχειρούμενων αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση)

1. Η 1η περίπτωση αφορά στο 6ο ΔΣ Αργυρούπολης, όπου οι εξετάσεις PISA δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί οι συνάδελφοι-ισσες απήργησαν. Αυτό ενόχλησε μεμονωμένους γονείς που κινήθηκαν ενάντια στην Πρόεδρο του Σωματείου μας, Χριστίνα Αγγελονίδη, και σε ένα άλλο μέλος του ΔΣ στο ίδιο σχολείο με σαθρές κατηγορίες. Μία γονέας δε,  απευθύνθηκε και στον γνωστό κο Άρη....(Πορτοσάλτε), για να τοποθετηθεί για το θέμα της μη πραγματοποίησης των εξετάσεων και των “ευθυνών “ των ανωτέρω συναδελφισσών, αλλά και του σχολείου...
Με βάση τα παραπάνω προχωρά διοικητική ανακριτική διαδικασία εκ μέρους της Δ’ Διεύθυνσης  που αφορά τις δυο Συναδέλφισσες.

2. Ο διευθυντής της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας  Ι. Κουμέντος ασκεί   δίωξη στην εκπαιδευτικό  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης», Αναστασία Πουλουτίδου, ύστερα από αναφορά της Διευθύντριας. 
Συγκεκριμένα, όταν το σχολείο επιλέχτηκε τον Μάιο του 2024 για τις εξετάσεις PISA η εκπαιδευτικός έστειλε στους γονείς το κείμενο - επιστολή του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης» με το οποίο το Σωματείο απευθυνόταν στους γονείς και εξέφραζε την θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» και της ΔΟΕ. 

Η συναδέλφισσα κατηγορείται για απείθεια, έλλειψη σεβασμού προς τους ανωτέρους της και άρνηση μεταμέλειας προς την διευθύντρια για την «αναστάτωση» που προκάλεσε στο σχολείο.  Να σημειώσουμε ότι τη συναδέλφισσα υποστήριξαν με υπογραφές συμπαράστασης όλες/οι  οι συναδέλφισσες/οι  της καθώς και οι γονείς της τάξης της. Στις γραπτές της εξηγήσεις, υποστήριξε τις συλλογικές θέσεις και τις δημόσιες ανακοινώσεις του συλλόγου της και της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως με τη δράση της αυτή υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο , τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών.

Συναδέλφισσες-οι,

Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για Συνδικαλιστικές διώξεις -στη σωρεία των διώξεων σε όλη την Ελλάδα, που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Η Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας  βάλλει ευθέως κατά των σωματείων μας, του δικαιώματος στην απεργία, με σκοπό να φιμώσει και να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στο σχολείο της αγοράς, την ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο, συμπτύσσουν  ή και κλείνουν 1600 τμήματα σε όλη την Ελλάδα (100 σχολεία), επιδιώκοντας μια σκληρή περικοπή των δαπανών για το Δημόσιο Σχολείο, αφού οι ανάγκες των μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων, θεωρούνται κόστος.... 

Συναδέλφισσες-οι, 

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε που κρατάμε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση (συγχωνεύσεις, πληθωρικά τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.) και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ενάντια στην απόπειρα του υπουργείου να δημιουργήσει ένα σχολείο σαν αυτό πολλών χωρών, πιο σκληρό, ταξικά διαφοροποιημένο. Γι’  αυτό απορρίπτουμε και  τις εξετάσεις τύπου PIZA .Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Δε θα επιτρέψουμε να δεχτεί κυρώσεις κανένας απεργός, κανένας συνάδελφος-ισσα! Καμία και κανείς μόνη/ος απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του υπουργείου και της διοίκησης!
Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι , η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας, ο ανυποχώρητος αγώνας μαζί με το γονεϊκό και εργατικό κίνημα.  Κάτω τα χέρια από τις/τους αγωνιζόμενες-ους εκπαιδευτικούς.

Αλληλεγγύη στον Σύλλογο Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης» και σε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. που παλεύουν για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΥΓ drepani.gr (argyrades.gr)

Για τον κ. Ι. Κουμέντο 

Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Αχ, πού ‘σαι, νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!”

Κ. Βάρναλης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search