• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι αναγκάζονται να δουλεύουν μαζί με... ποντίκια!

September 26, 2024 143

Κάθε όριο αναλγησίας και αδιαφορίας του κράτους έχει πλέον ξεπεραστεί: Μαζί με τον ...Μίκυ και τους φίλους του τα ποντίκια αναγκάζονται να δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μιας από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας η οποία στεγάζεται εδώ και 30 χρόνια σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτίσμα προορισμένο για βιοτεχνικό χώρο!

Οσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, είναι πραγματικό και ιδού η απόδειξη:

 
ποντικια!

Μάλιστα μία συνάδελφος που βρήκε ένα από αυτά στο συρτάρι της, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απ΄ το να βρεθεί στο νοσοκομείο!

ποντικια2

Είναι τραγικο, απαράδεκτο και δε μπορούμε να βρούμε άλλες καταλληλες λέξεις να το χαρακτηρίσουν.

 

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν χωρίς θέρμανση, με  παλαιωμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, παράθυρά που μπάζουν, μονίμως χαλασμένους ανελκυστήρες, παντελή απουσία καθαριότητας σε κοινοχρήστους χώρους, την εγκατάλειψη των υπολοίπων ορόφων και των γύρω κτηρίων, πέρα από τα κοτέτσια στα διπλανά κτίσματα...

Η ένωση των υπαλλήλων απέστειλε οργισμένη επιστολή στο Υπουργέιο ζητώντας επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Ακούει ο κ.Πιερρακάκης, ή θα τους δώσει κάποιον ...διαδραστικό πίνακα να παίζουν, μαζί με τα ποντίκια;

Αναλυτικά η επιστολή αγανάκτησης

«ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: δουλεύοντας με τα ποντίκια!»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Περιφερειάρχα,

Με οργή και αγανάκτηση επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο ζήτημα της στέγασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οποία πλέον οι συνάδελφοι συγκατοικούν με ποντίκια! Φαίνεται μάλιστα ότι οι νέοι ένοικοι έχουν αποκτήσει και ανοσία στις απολυμάνσεις, μιας και οι επανειλημμένες μυοκτονίες τόσο από το Δήμο όσο και από συνεργεία της Περιφέρειας δεν έφεραν αποτελέσματα.

Γνωρίζετε ότι μια από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας στεγάζεται εδώ και 30 χρόνια στην υποβαθμισμένη περιοχή στο Βαρδάρη Θεσσαλονίκης, σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτίσμα προορισμένο για βιοτεχνικό χώρο. Οι όποιες παρεμβάσεις επιχειρήθηκαν κατά το παρελθόν μόνο ως μπαλώματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αφού δεν έλυσαν κανένα από τα βασικά προβλήματα του κτηρίου όπως η προσβασιμότητα, ο κλιματισμός, οι κατάλληλοι χώροι υγιεινής, η επάρκεια των τετραγωνικών, παρά μόνο τα μετέθεταν στο μέλλον.

Αυτή τη φορά όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την κατάσταση να εξελίσσεται σε επικίνδυνη. Πέρα από την έλλειψη θέρμανσης, την παλαιωμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τα παράθυρά που μπάζουν, τους μονίμως χαλασμένους ανελκυστήρες, την παντελή απουσία καθαριότητας σε κοινοχρήστους χώρους, την εγκατάλειψη των υπολοίπων ορόφων και των γύρω κτηρίων, πέρα από τα κοτέτσια στα διπλανά κτίσματα, πλέον οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με τρωκτικά! Μάλιστα, μία συνάδελφος που βρήκε ένα από αυτά στο συρτάρι της, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απ΄ το να βρεθεί στο νοσοκομείο.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να συνυπάρχουν με ακαθαρσίες σε πατώματα και γραφεία, με φαγωμένα έγγραφα και καλώδια. Δεν δεχόμαστε το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς και ασφαλής συνθήκες εργασίας να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Περιφερειάρχα,

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ο νόμος ορίζει ότι οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα στη διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους. Αρμόδιοι για την εξασφάλιση των παραπάνω είστε εσείς! Σας καλούμε επομένως να αναλάβετε τις ευθύνες σας και:

  • Να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση διακήρυξης για τη μίσθωση νέου χώρου για τη στέγαση της Διεύθυνσης.

  • Να εξασφαλίσετε κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, για όσο διάστημα παραμένουν στον ακατάλληλο αυτό χώρο.

  • Να κινητοποιήσετε τις υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου ώστε να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

  • Να ικανοποιήσετε επιτέλους το πάγιο αίτημά μας για αυτόνομους προϋπολογισμούς στις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις ανάγκες μας χωρίς η υπηρεσία να είναι αναγκασμένη να επαιτεί.

Η παραμονή των εργαζομένων στο κτήριο αυτό αποκτά πλέον και διαστάσεις ποινικών ευθυνών για όσους την παρατείνουν. Η Ένωσή μας θα εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης και κάθε μορφή αγώνα προκειμένου οι συνάδελφοί μας στη Δ.Δ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης να μπορούν να εργάζονται σε ασφαλείς και κατάλληλες συνθήκες.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search