• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Μελόνι επαναφέρει νόμο αλά Μουσολίνι για μαθητές με κακή συμπεριφορά

September 26, 2024 185

Επανέρχονται οι “βαθμοί συμπεριφοράς” για τους μαθητές, όπως παλιά επί  Μουσολίνι.

Ένα αντιδραστικό μέτρο για την αποτυχία των μαθητών με κακή συμπεριφορά επαναφέρει η Μελόνι στην  Ιταλία, εν μέσω ανησυχιών για την επιθετικότητα που προβάλουν οι ανήλικοι κατά των εκπαιδευτικών.

Η πολιτική «βαθμοί για τη συμπεριφορά», παρόμοια με ένα μέτρο που εισήγαγε για πρώτη φορά η φασιστική κυβέρνηση του Μπενίτο Μουσολίνι το 1924, αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου για την εκπαίδευση που εγκρίθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο και δίνει στα σχολεία την εξουσία να αποβάλλουν μαθητές με βάση αποκλειστικά τη συμπεριφορά τους.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που θα βαθμολογούνται με πέντε ή λιγότερα από 10 βαθμούς στη συμπεριφορά θα αποτυγχάνουν στη χρονιά και θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να την επαναλάβουν, ακόμη και αν το ακαδημαϊκό τους επίπεδο είναι στο ίδιο επίπεδο.

Οι μαθητές του λυκείου που θα συγκεντρώσουν μόνο έξι βαθμούς στη συμπεριφορά θα πρέπει να κάνουν τεστ πολιτικής αγωγής. Οι βαθμοί στη συμπεριφορά θα επηρεάσουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή στις κρίσιμες απολυτήριες εξετάσεις της maturità.

Ο Giuseppe Valditara, υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μελόνι, δήλωσε: «Η μεταρρύθμιση των βαθμών για τη συμπεριφορά αποκαθιστά τη σημασία της ατομικής ευθύνης, καθιστά κεντρικό στοιχείο τον σεβασμό των ανθρώπων και των δημόσιων αγαθών και αποκαθιστά την αυθεντικότητα των εκπαιδευτικών».

Πρόσφατα η Τζόρτζια Μελόνια είχε δηλώσει για το εν λόγω μέτρο ότι θα «επαναφέρει τον σεβασμό» στα σχολεία.

Ο νόμος, που αγκαλιάστηκε από την ANP, την ένωση διευθυντών σχολείων της Ιταλίας, ακολουθεί μια αύξηση άνω του 110% των επιθετικών περιστατικών κατά του διδακτικού προσωπικού από την αρχή του έτους σε σύγκριση με το 2023. Σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ενώ σε άλλες οι δράστες ήταν οι γονείς των μαθητών. Οι μαθητές συχνά συγκρούονται με τους καθηγητές τους για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στην τάξη. 

Τα μέτρα του Μουσολίνι είχαν διατηρηθεί σε ισχύ ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 για δημοτικά και γυμνάσια, πριν καταργηθούν έπειτα από μαθητικές κινητοποιήσεις. Από όλα τα σχολεία καταργήθηκαν μόλις το 2000, αφού πρώτα είχαν υποστεί αλλαγές.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search