• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι αιγιαλοί και και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα!

August 19, 2023 871

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αιγιαλοί και και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα. Κύριος προορισμός τους, ως κοινόχρηστα, είναι «η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε αυτά, καθώς και επικοινωνία της ξηράς με τη θάλασσα, λίμνη ή ποταμό». Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κατεπείγουσα ανακοίνωση για το θέμα των παράνομων καταλήψεων του αιγιαλού και των παραλιών σε παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και παραποτάμιες εκτάσεις που εξέδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννα Κλάπα.

Η ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, έχει ως αποδέκτες τους διευθυντές στα πρωτοδικεία όλης της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αιγιαλοί και και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα. Κύριος προορισμός τους, ως κοινόχρηστα, είναι «η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε αυτά, καθώς και επικοινωνία της ξηράς με τη θάλασσα, λίμνη ή ποταμό».

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του θέρους του τρέχοντος έτους, οι κατά νόμο αρμόδιες αρχές διενεργούν, επί καθημερινής βάσεως, εντατικούς και ενδελεχείς έλεγχους σε όλη τη χώρα, για την διαπίστωση των παράνομων καταλήψεων αιγιαλού και παραλίας, συμπεριλαμβανομένων και των παραλιμνίων ή παραποτάμιων εκτάσεων, από επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης και ιδιώτες, συνέπεια των οποίων έχει προκληθεί έντονη κοινωνική αναστάτωση από τους πολίτες, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την ανεμπόδιστη, κατά το Σύνταγμα, χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν και έχουν ως συνέπεια, σε περίπτωση διαπίστωσης της σχετικής παράβασης, εκτός των λοιπών κυρώσεων, την έκδοση σε βάρος των παραβατών πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής, απομάκρυνσης κινητού εξοπλισμού και προσωρινών εγκαταστάσεων ως και την επιβολή προστίμων.

Σας εφιστάται η προσοχή, όπως, κατά την ενώπιον σας συζήτηση ένδικων βοηθημάτων εκ μέρους των θιγέντων εκ των ως άνω μέτρων προσώπων και δη κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών, Επιδεικνύετε, Όπως οφείλετε, μετ´ ακρόαση αμφοτέρων των αντίδικων μερών, τη μέγιστη δυνατή προσοχή και επιμέλεια, με γνώμονα, προεχόντως, την τήρηση της αρχής της νομιμότητας, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των αγαθών του κοινωνικού συνόλου.
Παρακαλούμε, λόγω του κατεπείγοντος ζητήματος, όπως ενημερωθούν άμεσα όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί των υπηρεσιών, των οποίων προίσταστε».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search