Πολυτεχνείο / ΑΠΘ: Η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιστημονικών μελετών για τα Τέμπη (video)
Δύο χρόνια μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, καθηγητών και ειδικών πραγματογνωμόνων ενώνει τις δυνάμεις της για να παρουσιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιστημονικών μελετών που αναλύουν σε βάθος την υπόθεση.
Ομιλητές •Νίκος Πασσάς – Δικηγόρος & Καθηγητής Εγκληματολογίας (Northeastern University, Βοστώνη). Ειδικός στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, τη Διαφθορά, το Παράνομο Εμπόριο & τα Οικονομικά Εγκλήματα. •Γρηγόρης Παπαγιάννης – Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών (ΑΠΘ), Ειδικός σε Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας. •Νικόλαος Καρνάβος – Χημικός, Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας σε Θέματα Περιβάλλοντος και Ποιότητας. •Βασίλειος Κοκοτσάκης – Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος, Ειδικός σε θέματα Πυρκαγιάς, Τεχνικός Σύμβουλος •Αχιλλέας Μιχόπουλος – Χημικός Μηχανικός, Ειδικός Πραγματογνώμονας. •Γιώργος Ηλιόπουλος – Δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό & Δημόσιο Δίκαιο, Πληρεξούσιος Θυμάτων και Οικογενειών, Πατέρας Επιζώντα. •Ευδοκία Τσαγκλή – Επικοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος, Διεθνολόγος, Ακτιβίστρια, Επιζήσασα.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2025 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πολυτεχνείο.
Σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει ότι ομάδα μαθητών του σχολείουβανδάλισε τον πίνακα ανακοινώσεων των εργαζομένων του σχολείου, ανέγραψε ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα στους τοίχους...
Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.
argyrades.gr
Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.