• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Με επιτυχία ο 9ος Κόρισσος αγώνας δρόμου - ΦΩΤΟ

September 13, 2021 539

 

Με σύμμαχο και τον καιρό, τηρώντας κατά γράμμα (κατά τους διοργανωτές) το υγειονομικό πρωτόκολλο , διεξήχθη το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στον Ίσσο ο «9ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο»… «πέρυσι ήταν ο μοναδικός αγώνας δρόμου που διεξήχθη στο νησί και αυτό οφείλεται και σε εσάς που με την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων βοηθήσατε στην διεξαγωγή του. Και φέτος σταθήκαμε όλοι υπεύθυνα γι αυτό καις ας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε…» τόνισε στην αφετηρία ο πρόεδρος του συλλόγου ΚόρΙσσος κος Πέρρος απευθυνόμενος στους αθλητές.

Παράλληλα δόθηκε στην δημοσιότητα ένα στατιστικό σύμφωνα με το οποίο το 73% των αθλητών δήλωσαν εμβολιασμένοι, ενώ το υπόλοιπο 27 (…κύρια μαθητές Δημ Σχολείων) προσήλθαν με κάποιο αρνητικό τεστ ..

Ο αγώνας περιλάμβανε μια διαδρομή 7 χλμ στην άμμο για ενήλικες (από 18 ετών και άνω) και 1200 μ για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας δημοτικού σχολείου, αν και τα 7 χλμ φέτος ήταν τελικά 5.300 M από λάθος υπόδειξη ενός δείκτη και την άμεση αντίδραση των διοργανωτών που υπέδειξαν άμεσα την νέα διαδρομή χωρίς να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα!

 

Τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών ανακοινώθηκαν και ακολούθησε η προβλεπόμενη απονομή επάθλων, αφού διορθώθηκαν κατατάξεις με την συμβολή των cheek points (σημείο στο οποίο σημειώνεται ο αθλητής που περνά, εξασφαλίζοντας το δίκαιο αποτέλεσμα…) καθώς και την τεχνολογία (video) στον τερματισμό

Στην κατηγορία 1200 μ Μαθητριών δημ Σχολείου στην 1η θέση τερμάτισε η Μεσημέρη Μαρία , στην 2η η Γιούργα Αγγελική και τρίτη η Νικομάνη Αθηνά,

Αντίστοιχα στα αγόρια Δ Σχ, 1ος ο Κουλούρης Αλέξανδρος , 2ος ο Γουρδούκης Σήφης και 3ος ο Μάκος Μάριος.

Στην κατηγορία 7χλμ Νεανίδων 1η και αυτήν την χρονιά η Γαρνάβου Ελενα (43:19), 2η θέση η Μακροδήμητρα Αννα-Μαρία (50:49)και Τρίτη η Γαρνάβου Χριστίνα (58:05)

Στους έφηβους πρώτος ο Μηλιορίζος Σπύρος (32:58), Δεύτερος ο Μάκος Παντελής (33:58) και τρίτος Νεράϊδας Γιώργος (34:30)

Και στις μεγάλες κατηγορίες , στα 7χλμ γυναικών πρώτη τερμάτισε η Wientjens Shinouk (31:01) από Ολλανδία, δεύτερη η Βίνου Ήρα (35:02) και Τρίτη η Havlova Petra (36:35) από Τσεχία.

Στους άνδρες πρώτος ο Demmres Sander (24:21) από Ολλανδία, δεύτερος ο Βαραγγούλης Πρόας (25:40) και τρίτος ο Βαραγγούλης Άρης (25:52)

 

Παράλληλα με τον αγώνα δεκάδες επισκέπτες που δεν συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, περπάτησαν στον Ίσσο και απόλαυσαν το καταπληκτικό τοπίο με την ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και πανίδα. Φωτογράφησαν σπάνια πουλιά, χελώνες αλλά και περίεργες αράχνες!

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κος Πέρρος τόνισε την αξία της συμμετοχής σε αυτόν το ιδιαίτερο αγώνα δρόμου στην «χρυσή άμμο» που δηλώνει και την θέληση της κοινωνίας να προασπίσει το οικοσύστημα του Ισσου, της Λίμνης , του Χαλικούνα και των νησίδων Λαούδια από κάθε «κακή σκέψη» τύπου αξιοποίησης με ιδιωτικές επενδύσεις. Τονίστηκε η αναγκαιότητα για την ίδρυση φορέας διαχείρισης του Ίσσου και άλλων παρόμοιων τόπων , όπως οι Αλυκές και η ανάδειξη τους σε πάρκα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία και αξιοποίηση τους (περιβαλλοντικά κέντρα , θαλάσσια πάρκα κλπ) και έγινε αναφορά στον ισχύοντα νόμο 4685 που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, την στιγμή που με Fast track αδειοδοτήσεις , με αναφορά και στις περιοχές νατούρα, μπορούν να γίνουν αντικείμενα επενδύσεων – θυσίες των οικοσυστημάτων χάρις των ΑΠΕ. Η περίπτωση Ερημίτη ένα τρανό παραδειγμα!

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, παραλία και ωκεανός

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και παραλία

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και παραλία

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search