Ομαδικές βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των δασκάλων, των καθηγητών και των συλλόγων γονέων σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, παρουσιάζοντας με μελανά χρώματα τόσο την κατάσταση στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τοπικά, όσο και την κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά ολιγομελή τμήματα σχολείων έως 15 μαθητών ανά τμήμα, εύρεση των αναγκαίων σχολικών χώρων και όχι μέσα σε κοντέινερ, ανοικτά σχολεία και ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και, τέλος, δωρεάν και μαζικά τέστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ρ. Καρδάμη: Τεστ μέσα στα σχολεία

Οι γονείς ζητούν να γίνει αποδεκτό επιτέλους από την κυβέρνηση το αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας που εκφράζεται με αγωνία από πέρσι, για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, για δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς, τα οποία θα γίνονται από τον ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.
Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Ρούλα Καρδάμη, αναφέρθηκε στα κοντέινερ που στεγάζονται πλέον πολλά τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Α. Καπετάνιος: Ούτε ένα μέτρο!

“Κανένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων δεν έχει γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε ένα μέτρο πάρθηκε μέσα στα σχολεία, ούτε μικρότερος αριθμός μαθητών, ούτε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ούτε προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, καμία σοβαρή εμβολιαστική εκστρατεία”, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος.
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση “κουνά το δάκτυλο” στους εκπαιδευτικούς που, ως κλάδος, έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας δείχνοντάς τους ως υπεύθυνους για να κρύψει την εγκληματική της πολιτική στον τομέα της πανδημίας, κάλεσε δε για μια ακόμα φορά μαθητές και εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, όσοι από αυτούς δεν το έχουν πράξει.

Α. Κουρσάρης: Όχι εκβιασμοί

Μόνο η ενεργοποίηση ενός εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος μπορεί να λειτουργήσει ως ανασχετικός παράγοντας στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Κέρκυρας (δάσκαλοι), Αντώνης Κουρσάρης: “Και εδώ και γενικότερα, η κυβέρνηση προωθεί μία πολιτική ιδιωτικοποίησης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εμπόρων της υγείας και ταυτόχρονα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της με το διχασμό της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και απόδοση στους δεύτερους των ευθυνών για τη διάδοση του κορονοϊού και τις μεταλλάξεις του”.
Ο κ. Κουρσάρης στηλίτευσε τη μείωση των ωρών εργασίας και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των σχολικών καθαριστών και καθαριστριών ενώ όσον αφορά τους εμβολιασμούς, επανέλαβε ότι ο σύλλογος έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και από την αρχή υπέρ της καθολικότητας του εμβολίου και ως επιστημονικής κατάκτησης αλλά όχι ως στοιχείο εκβιασμών μέσω των απολύσεων και της επιβολής ποινών.

Μ. Ράπτη: “Ξηλώνουν” το δημόσιο σχολείο

Από την πλευρά της εκ μέρους της ΕΛΜΕ η Μαρίνα Ράπτη τόνισε ότι η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει τη λογική που έχει για το δημόσιο σχολείο: “Ξηλώνουν το δημόσιο σχολείο κάθε μέρα που περνά τα τελευταία χρόνια. Και στο ζήτημα του περιεχομένου των σπουδών, και στο ζήτημα των δυνατοτήτων των παιδιών, και στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων”.

ΠΗΓΗ: corfutvnews.gr