Print this page

ΕΠΣΚ προς ΠΙΝ, Δήμους: Να βοηθήσετε τα σωματεία

September 25, 2021 536

 

 

Επιστολή προς τους Δήμους και τους Δημάρχους και την Περιφερειακή Αρχή απέστειλε η ΕΠΣΚ με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ζητώντας βοήθεια για τα ερασιτεχνικά σωματεία  προκειμένου να μην μπει για ακόμη μία σεζόν πρόωρο «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας εκπροσωπώντας τα σωματεία της, ζητά από τους Δήμους, από εσάς τους Δημάρχους, και την Περιφέρεια,την όποια βοήθεια μπορείτε να παρέχετε σε αυτά, κυρίως όσον αφορά την εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου με την πιθανή κάλυψη μέρους του κόστους των test που θα καλούνται να υποβληθούν ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πάντα σε συνεννόηση μαζί τους, κρίνετε πως θα είναι ωφέλιμος.

Αναλυτικά:
«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας ξεκίνησε το σχεδιασμό για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και μετά από δεκαοκτώ(18) μήνες με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «στον πάγο», έχει να αντιμετωπίσει, όπως και το σύνολο του αθλητισμού, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ανάγκη τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκδοθεί από τη Γ.Γ.Α. Η υγεία όλων των εμπλεκομένων είναι υψίστης σημασίας, όμως ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η ανάγκη επιστροφής στα γήπεδα και στην κανονικότητα.
Σας ενημερώνουμε πως μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα όσα θα ισχύουν από την 13η Σεπτεμβρίου και μετά, οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στους αγώνες για μη εμβολιασμένους και νοσήσαντες, είναι υποχρεωτικά rapid test για την ηλικιακή κατηγορία άνω των 16 τουλάχιστον 48 ώρες πριν και self test την ημέρα του αγώνα για την ηλικιακή κατηγορία κάτω των 15.
Όπως καταλαβαίνετε το κόστος που θα προκύπτει για τα σωματεία, από τη στιγμή που δε θα υπάρχει πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, είναι μεγάλο κάθε εβδομάδα και σίγουρα δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τι έχουν επωμιστεί το τελευταίο διάστημα(αδράνεια, Μητρώο Γ.Γ.Α, έλλειψη εσόδων από εκδηλώσεις, τροποποιήσεις καταστατικού, επανέκδοση δελτίων), σε σημείο που ήδη κάποια από αυτά έχουν δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.
Η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας σας ενημερώνει πως σήμερα 15/09/2021 τριανταένα (31) από το σύνολο των ενεργών σωματείων της έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης, ξεκάθαρη απόδειξη για τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.
Έπειτα λοιπόν από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας εκπροσωπώντας τα σωματεία της, ζητά από τους Δήμους, από εσάς τους Δημάρχους, και την Περιφέρεια,την όποια βοήθεια μπορείτε να παρέχετε σε αυτά, κυρίως όσον αφορά την εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου με την πιθανή κάλυψη μέρους του κόστους των test που θα καλούνται να υποβληθούν ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πάντα σε συνεννόηση μαζί τους, κρίνετε πως θα είναι ωφέλιμος.
Η Ένωση είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συζήτηση, συνάντηση και οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ευελπιστώντας να βρεθεί μία λύση προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα αγωνιστική περίοδος».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.