• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη

October 10, 2021 5216

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη αναφέρεται σ σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Η ανακοίνωση 


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει την κυβέρνηση και την Υπουργό παραΠαιδείας Κεραμέως που, πριν από μια εβδομάδα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έστειλε τα ΜΑΤ και τις ΑΥΡΕΣ και σήμερα, αφού έστειλε για δεύτερη φόρα στις δικαστικές αίθουσες τους δασκάλους των παιδιών μας, κατά παραγγελία έβγαλε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Παλιά τους τέχνη κόσκινο!
Το μένος αυταρχισμού και τρομοκρατίας, έχει να κάνει με την αποφασιστική και μαχητική στάση των εκπαιδευτικών, όπου η Απεργία-Αποχή έχει ξεπεράσει το 95%, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση στον αντιεκπαιδευτικό όλεθρο που προωθείται στην εκπαίδευση.
Αλήθεια, ποιοι είναι οι εχθροί της κυβέρνησης; Γιατί αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση φίμωσης;
Ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων ταυτόχρονα είμαστε και γονείς, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ό,τι όπως και εμείς έτσι και οι εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται από την ακρίβεια, το πετσόκομμα των μισθών, την ανεργία, το υποστελεχωμένο σύστημα Υγεία –Πρόνοιας.
Ως γονείς ζήσαμε τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας την μάχη που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι, δίχως τεχνολογικά μέσα και επιστημονική καθοδήγηση, με συστήματα τα οποία «έπεφταν» συνεχώς, ώστε να συνεχίσουν να μορφώνονται απρόσκοπτα τα παιδιά μας.
Αυτοί είναι λοιπόν οι εχθροί της κυβέρνησης, γιατί με τον αγώνα τους αποκαλύπτουν στα μάτια του λαού ότι ο Νόμος με τίτλο «Για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη στήριξη των εκπαιδευτικών» είναι πραγματικά παραπλανητικός και το πραγματικό του περιεχόμενο πόρρω απέχει από τα μορφωτικά δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
Οι εκπαιδευτικοί βροντοφωνάζουν ότι:
Δεν αποτελεί βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, σχεδόν ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών ενώ παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες να μένουν ακόμα αστήριχτα από ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παράλληλα να καλούμαστε και πάλι εμείς, οι γονείς, να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.
Δεν είναι βελτίωση, εν έτει 2021, τα παιδιά μας να στοιβάζονται ανά 25 σε κοντέινερ ή σε κτίρια δεκαετιών, έρμαια στην πρώτη εμφάνιση σεισμού, πλημμύρας και άλλων καταστροφών.
Δεν συνιστά βελτίωση να ζητάει το Υπουργείο να μπουν 28 μαθητές στην τάξη και να κοπούν πάνω από 40 τμήματα στην Κέρκυρα, προκειμένου να καλύψει τα κενά.
Δεν προκύπτει βελτίωση όταν τα παιδιά μας, την ώρα που μοχθούν για τη μόρφωσή τους, συναντούν τον κόφτη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε φέτος εκτός ΑΕΙ 40.000 μαθητές και την Τράπεζα Θεμάτων και εν τέλει να μετατρέπονται σε εμπόρευμα για τα ιδιωτικά κολέγια.
Συνάδελφοι, ο βαρύγδουπος τίτλος «αξιολόγηση» που οι εκπαιδευτικοί αντιπαλεύουν είναι «μπανανόφλουδα» και κανένας δεν πρέπει να την πατήσει. Σε καμία περίπτωση η αξιολόγηση δεν αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου, είναι αντίστοιχη της αξιολόγησης που κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και μας αξιολογούν «τεμπέληδες» επειδή διεκδικούμε ρεπό μετά από απανωτά 12ωρα ή «μη συνεργάσιμους»
όταν διεκδικούμε αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.
Η «αξιολόγηση» γίνεται για να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να τα διαχωρίσουν, δηλαδή, σε σχολειά για φτωχούς μεροκαματιάρηδες και σε σχολεία ελίτ. Θέλουν τους δασκάλους και εμάς να ζητιανεύουμε χορηγίες και δωρεές για τα αναγκαία ή σε διαφορετική περίπτωση να κληθούμε και πάλι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να μην έρθουν τα χειρότερα!
Γι’ αυτό και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε και πάλι μαζί. Σε κοινό αγώνα!
Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας.
Γιατί έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για ένα σχολείο που δεν θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές-κοινωνικές δυνατότητες της οικογένειάς τους, το χρώμα ή τη φυλή! Θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Για ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, μακριά και έξω από την αντιδραστική αντίληψη ότι υπάρχουν
παιδιά «που δεν παίρνουν τα γράμματα»!
Το Ε.Κ.Κ. στέκεται με αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλα τα σωματεία της Κέρκυρας να τον ενισχύσουν με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις.
Τα αιτήματα τους είναι δίκαια.
Εργαζόμενοι-γονείς-εκπαιδευτικοί και μαθητές μια φωνή και μια γροθιά.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη. Την Δευτέρα τα σχολεία του νησιού να κάνουν μάθημα στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11 Οκτώβρη, στις 10:30 π.μ. στα Λύκεια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search