• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Σωματείο Εργαζομένων Γ Ν Κέρκυρας: Δε μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν απειλές και διώξεις

October 11, 2021 4189

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με  ανακοίνωση καταγγέλλει τη διοίκηση του ιδρύματος για “εμπάθεια και αυταρχισμό” απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση

Η διαρκώς εντεινόμενη επίθεση της διορισμένης Διοίκησης προς το προσωπικό του Νοσοκομείου σίγουρα δεν θυμίζει τα όσα είναι γνωστά για το σύγχρονο management νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η εμπάθεια, ο αυταρχισμός, η αμετροέπεια, η διαμόρφωση ενός εμμονικά συγκρουσιακού εργασιακού περιβάλλοντος απειλούν άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και σαφώς προκαλούν τις δημοκρατικές αντοχές των εργαζόμενων και του λαού της Κέρκυρας. Χαρακτηριστικά και δυστυχώς όχι λίγα είναι τα παραδείγματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Στο προσωπικό των μαγειρείων επιβάλλονται 3ήμερες χρηματικές ποινές, είτε αυτοί βρίσκονται στην εργασία τους, είτε σε ρεπό ξεκούρασης . Το αίτημα μας και ο αγώνας μας για ακύρωση και αυτών των άδικων ποινών δεν μπορεί παρά να θεωρείται δεδομένο όπως άλλωστε και το ζητήσαμε. Κατασκευάζονται πειθαρχικές διώξεις εις βάρος εργαζόμενων με κατηγορίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και παιδαριώδεις. Πληθαίνουν οι παράνομες υποχρεωτικές άσκοπες ιατρικές πράξεις σε συγκεκριμένους εργαζομένους Αυθαίρετα απαγορεύονται συνδικαλιστικές δράσεις ενώ μεθοδεύονται προσπάθειες κατάπνιξης κάθε αντίδρασης ή ενημέρωσης της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Πρόσφατο είναι το περιστατικό όπου η διορισμένη διοίκηση έδωσε εντολή σε εργαζόμενους της ιδιωτικής φύλαξης του Νοσοκομείου να αφαιρέσουν και τελικά να καταστρέψουν τα δύο πανό που είχε αναρτήσει το Σωματείο εργαζομένων. Τονίζουμε όμως πως η συγκεκριμένη πράξη του Διοικητή αποτελεί σαφή προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής μας δράσης, σύμφωνα με συνδικαλιστικό νόμο Ν.1264/82. Σημειώνεται δε ότι τα πανό είχαν τοποθετηθεί την ημέρα της απεργίας για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα στην εξωτερική πλευρά της περίφραξης του Νοσοκομείου. Παρόλα αυτά δόθηκε εντολή από τον Διοικητή για καταστροφή της περιουσίας του Σωματείου των εργαζόμενων.

Για το λόγο αυτό έχουμε στείλει σχετική επιστολή όπου ζητάμε οικονομική αποζημίωση. Δυστυχώς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει επιλέξει να πορεύεται με ένα μικροπρεπή και συνάμα εμμονικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους. Δυστυχώς, αντί να προάγει το πνεύμα συνεργασίας, αντί να διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη, αντί να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξει το προσωπικό, ώστε αυτό να αποδώσει τα μέγιστα, δεδομένων των τόσων δυσκολιών και αυξημένων απαιτήσεων εξαιτίας της πανδημίας, επιλέγει τις διώξεις, τη σύγκρουση, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την καλλιέργεια κλίματος διχασμού μεταξύ των συναδέλφων. Εμείς αρνούμαστε να αποδεχθούμε αυτή τη νοσηρή αντίληψη διοίκησης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και να κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα που προκαλεί.

Τόσο θεσμικά μέσω του Σωματείου μας, όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις μας θα δημοσιοποιούμε, θα αποκαλύπτουμε και θα στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα ενός επικίνδυνα αναχρονιστικού τρόπου διοίκησης. Θα υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο τους συναδέλφους μας και πάντα θα έχουμε ως οδηγό την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. της Κέρκυρας. Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας με συνέπεια και ευθύνη γιατί γνωρίζουμε πως είμαστε οι διαχρονικοί στυλοβάτες του Δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας.

Δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν απειλές και διώξεις… Εξάλλου, οι εκάστοτε Διοικήσεις, έρχονται, παρέρχονται και αλλάζουν κρινόμενες!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search