• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Έγραψε Ιστορία η ΑΕ Λευκίμμης παρά την ήττα - αποκλεισμό από τον Άγιο Νικόλαο 1-2

October 27, 2021 670

 

Πρόκριση στους «16» για τους Κρητικούς

Έγραψε Ιστορία η ΑΕ Λευκίμμης παρά την ήττα - αποκλεισμό από τον  Άγιο Νικόλαο 1-2, αφού κατάφερε να φτάσει στην 5η φάση στους 32 του θεσμού, όπου συμμετέχουν και ομάδες της SUPER LEAGUE και μάλιστα κάποιες από αυτές, όπως Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αποκλειστεί. 

Η ΑΕΛ για να φτάσει στην 5η φάση απέκλεισε στην 1η φάση στην παράταση τον Θησέα Αγριάς Βόλου με 3-2 στο γήπεδό της, στην 2η φάση στη Λευκάδα τον Τηλυκράτη στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α. 4-4 παρ. και   3-5 πεν.), στην 3η φάση στα Γιάννενα νίκησε στην παράταση 2-1 τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), στην 4η πέρασε χωρίς αγώνα.

Η πορεία του Αγίου Νικολάου στο Κύπελλο Ελλάδας συνεχίζεται με τους Κρητικούς να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του θεσμού

Μια πρόκριση που ήρθε μετά τη νίκη επί της ΑΕ Λευκίμμης με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο 25’ με τον Φουκαράκη, με τους γηπεδούχους να κάνουν στο 34’ το 1-1 με τον Κωστακιώτη.
Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου με τον Άγιο Νικόλαο να παίρνει την μεγάλη πρόκριση σκοράροντας στο 76’, ένα γκολ που κράτησε ως το τέλος και έτσι θα μπει στην κληρωτίδα και για την 6η φάση του Κυπέλλου.

To παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΟΑΝ να επιχειρεί να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια η Λευκίμμη ήταν εκείνη που ανέκτησε την κατοχή και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις προς την εστία του Μπένκο, ανεβάζοντας τις γραμμές και πίεσε χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα τους φιλοξενούμενους. Στο 25’ ο ΑΟΑΝ προηγήθηκε στο σκορ με τον Παπαδόπουλο από εκτέλεση κόρνερ, να βρίσκει τον Φουκαράκη στην καρδιά της άμυνας της Λευκίμμης και εκείνος με προβολή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για το 1-0.

Στο ημίωρο περίπου, ο Παπαδόπουλος είχε μία εξαιρετική έμπνευση καθώς από το χώρο του κέντρου, προσπάθησε να νικήσει τον Γκάκο, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 37’ ήρθε η απάντηση για την Λευκίμμη, η οποία δεν άφησε για πολλή ώρα το προβάδισμα στους Αγιονικολιώτες και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο Κιπτίου εκτέλεσε το κόρνερ, ο δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας της Κέρκυρας, Κωστακιώτης πήδηξε ψηλότερα από όλους και σκαστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια, 1-1.

Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Γιωργακόπουλος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανατρέψει το σκορ και να δώσει προβάδισμα στην Λευκίμμη, όταν ο Γρηγοριάδης του έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε και εκείνος αστόχησε προ κενής εστίας με το κεφάλι, με το 1-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΑΟΑΝ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με τον Παπαδόπουλο να σουτάρει μετά από κάθετη του Δολαψάκη, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 65’ διπλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ η Λευκίμμη, με τον Τσανάι αρχικά να επεμβαίνει σωτήρια σε σουτ του Θεοδωράκη, απομακρύνοντας σε κόρνερ στην εξέλιξη του οποίου, ο Πανταζής πήρε την κεφαλιά και ο Δολαψάκης πάνω στην γραμμή κυριολεκτικά, κράτησε ανέπαφη την εστία του Μπένκο στη φάση αυτή.

Ο ΑΟΑΝ κατάφερε να βρει το γκολ σε ένα χρονικό σημείο που ο αντίπαλος του φαινόταν να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα στο 77’ ο Παπαδόπουλος θα εκτελέσει το φάουλ, η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι, στη συνέχεια θα επικρατήσει σύγχυση στην άμυνα της Λευκίμμης, την οποία θα εκμεταλλευτεί ο Μαυρής που με προβολή θα δώσει ξανά προβάδισμα στον ΑΟΑΝ για το 1-2.

To τελευταίο σφύριγμα του Κάτοικου έφερε τους έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς του ΑΟΑΝ, που για πρώτη φορά μετά το 1995 πέρασε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΑΕ Λευκίμμης: Γκάκος, Γρηγοράκης, Κωστακιώτης, Πουλημένος, Νίκιτς (90΄ Κουλούρης), Μοκοβίλα, Κυπιτου, Τσεβανέδης, Πανταζής (86΄ λ.τ. Ντεκαρνέ), Θεοδωράκης, Γεωργακόπουλος (72΄ Τσολάκης).

ΑΟΑΝ: Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής, Πυθαρούλης, Τσανάι, Πάγια (74΄ Κίτος), Μαυρής, Μηνάς (90΄Τζιλάι), Παπαδόπουλος, Νοκάι (52΄ Μαρκάκης), Φουκαράκης.

ΠΗΓΗ: Με στοιχεία από τη mikriliga.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search