• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Αρχές Νοεμβρίου και ακόμη υπάρχουν πολλά κενά στα δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας

November 05, 2021 5889

Αρχές Νοεμβρίου και ακόμη υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία

Όσο κι αν θέλουν να κρύψουν την πραγματική εικόνα των σχολείων μας η Κυβέρνηση , το ΥΠΑΙΘ και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, το υπουργείο παιδείας συνεχίζοντας την κακή παράδοση όλων των κυβερνήσεων με προσλήψεις των αναπληρωτών κατά δόσεις, δεν κάλυψε τα κενά στα σχολεία ούτε και με την Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες ώρες διδασκαλίας σε όλη τη χώρα και δεκάδες χιλιάδες στην Κέρκυρα από την έναρξη της χρονιάς και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών που ακολουθεί η κυβέρνηση για το δημόσιο σχολείο, σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευση Κέρκυρας στο υπουργείο Παιδείας απαιτούνται ακόμη πάνω από 50 εκπαιδευτικοί:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 2, 1 Μ.Ω. και 1 ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ

ΑΓΓΛΙΚΗΣ: 2 και 2 Μ.Ω. ΑΓΓΛΙΚΗΣ σε Ν/ΓΙΑ: 8 Μ.Ω.

Φ. ΑΓΩΓΗΣ: 1 και 1 Μ.Ω. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ: 1

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ: 6 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 3

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 12 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: 5

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 7

Απαραίτητη η πρόβλεψη για επιπλέον προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών όπως επανειλημμένα έχουμε απαιτήσει και ιδιαίτερα σε μια χρονιά πανδημίας που καμία πρόβλεψη και αραίωση δεν έγινε στις τάξεις. Επαναφέρουμε το ζήτημα που έχουμε θέσει, όπου υπάρχουν αίθουσες να κατατμηθούν τμήματα λόγω πανδημίας. Απαιτούμε να εγκριθούν άμεσα όλα τα αιτήματα χωρισμού τμημάτων που υποβάλλονται από τις σχ. μονάδες και να δοθούν άμεσα ως κενά για την επόμενη φάση προσλήψεων.

Καταγγέλλουμε τον σχεδιασμό του υπουργείου και την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές μας. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός και ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών καθώς και την έγκαιρη πρόβλεψη ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους από την έναρξη του σχολικού έτους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search