• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας την Τρίτη 9/11

November 08, 2021 3836

Ανακοίνωση του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

Η ανακοίνωση
Πλησιάζει ένας μήνας απ’ τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη όταν εκατοντάδες συνάδελφοι είδαν τα σπίτια τους και τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις να καταστρέφονται , οι κόποι μιας ζωής να χάνονται , και ακόμα η όλη διαδικασία είναι στο στάδιο της ¨καταγραφής¨ της καθυστέρησης και στο πως θα αποφύγουν τις ουσιαστικές αποζημιώσεις.
Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο . Μπορεί ο «Μπάλλος», ο «Ιανός» και τα άλλα κύματα κακοκαιρίας να αποτελούν φυσικά φαινόμενα όμως η έλλειψη των αντιπλημμυρικών υποδομών και η έγκαιρη πρόληψη δεν είναι και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως τέτοια.
Δεν βρέχει πρώτη φορά στην Κέρκυρα! Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, οι Περιφερειακές Διοικήσεις, οι Δήμοι δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν να καθαριστούν τα φρεάτια των δρόμων.
Έργα κρίσιμα για την ζωή μας, όπως τα αντιπλημμυρικά, δεν θεωρούνται επιλέξιμα, δεν χρηματοδοτούνται από το πολυδιαφημισμένο ταμείο ανάκαμψης της κυβέρνησης, μένουν στα χαρτιά, γιατί δεν γεμίζουν τα ταμία των μονοπωλίων με χρήμα, όπως τα έργα που έχουν ανταποδοτική χρήση. Την ίδια ώρα, πεντάστερα και εξάστερα ξενοδοχεία , περατώνονται και ανακαινίζονται σε χρόνο μηδέν.
Και ενώ δεν έφταναν τα προβλήματα απ’ καταστροφικές πλημμύρες ήρθαν και τα “νέα” μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας, που μόνο νέα δεν είναι . Έχουν τη σφραγίδα της “ατομικής ευθύνης” που αυτήν τη φορά την μετέφερε στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων της Εστίασης και του Εμπορίου. Είναι η άλλη όψη των αλλεπάλληλων αναποτελεσματικών περιοριστικών μέτρων των προηγούμενου διαστήματος.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά λέει στους επαγγελματίες, “όποιος θέλει να δουλέψει πρέπει να κλείσει την πανδημία έξω από το μαγαζί του”. Δηλαδή αυτό που δεν κατάφερε η ίδια, με το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που αφήνει ακόμα και σήμερα στην μοίρα του, αυτό που αποδείχτηκε ανίκανη η ίδια να υλοποιήσει, με την αποτυχία της στον πλήρη εμβολιασμό του πληθυσμού, το αναθέτει στο κάθε ξεχωριστό μαγαζί με χωροφύλακα τον επαγγελματία. Και για τους “απείθαρχους” υπάρχει και ένα τσουχτερό πρόστιμο, για να υπογραμμίσει την παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, στον λάθος χώρο, με αποπροσανατολιστικό ρόλο και στόχο τις εντυπώσεις. Τα επαπειλούμενα πρόστιμα δεν μπορούν και δεν πρόκειται να περιορίσουν την πανδημία. Δεν φτάνει η ανησυχία των αυτοαπασχολούμενων για τα κρούσματα που σημειώνουν απανωτά ρεκόρ και η αναδουλειά μηνών από τα περιοριστικά μέτρα, δεν αρκεί η ακρίβεια που δείχνει τα δόντια της εδώ και μήνες και η αντιλαϊκή φορολογία που “ζει και βασιλεύει”, η κυβέρνηση φορτώνει στους αυτοαπασχολούμενους τις ευθύνες διαιώνισης της πανδημίας.
Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας την Τρίτη 9/11 στις 10.30 Στο Εργατικό Κέντρο ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε:
Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κλπ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.
Να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
Άμεση αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.
Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.
Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο
Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search