• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

"Βόμβα" η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό Ολυμπιακού και ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη για «στημένα»

April 24, 2020 179

 

Να υποβιβαστούν ο Ολυμπιακός, να τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και να επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η εισήγηση –της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Π Σπανού σε ότι αφορά στην Πειραϊκή ΠΑΕ και στον ιδιοκτήτη της για την υπόθεση με τους  στημένους αγώνες της περιόδου 2012 – 2015. Η κ. Σπανού έκανε την εισήγηση της στο δικαστικό σώμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού πρώτα μελέτησε το βούλευμα των 28 προσώπων που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.

Το κατηγορητήριο, με το οποίο έχουν παραπεμφθεί τα 28 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφορά τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση.

Η εισήγηση έγινε σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 «επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Το μέλος της ΕΔ εκτιμά ότι μεταξύ άλλων υπάρχει χειραγώγηση του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο το 2015 για στοιχηματικούς λόγους και γι’ αυτό εισηγείται τόσο βαριά ποινή για την ομάδα και τον ιδιοκτήτη της. Ίδια ποινή προτείνεται τόσο για τον Ατρόμητο (υποβιβασμός), όσο και για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιώργο Σπανό.

 

Για την υπόθεση παραπέμπτονται συνολικά 15 άτομα και αυτά είναι τα εξής: Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search