Print this page

Αγώνες «Φιλίας και Αγάπης» την Κυριακή στην Κέρκυρα

November 25, 2021 645


Στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή και του Σπύρου Καρπατσέλη θα γίνουν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οι αγώνες «Φιλίας και Αγάπης» 5.000μ. ανδρών και γυναικών στην Κέρκυρα.
Οι αγώνες Φιλίας και Αγάπης καθιερώθηκαν από την επέτειο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 2.000μ. στιπλ το 1980 από τον Κερκυραίο πρωταθλητή Αρσένη Τσιμίνο.

Οι διοργανωτές αφιερώνουν τη διοργάνωση στον πρώην πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ που έφυγε φέτος από τη ζωή. Είναι ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλε τα μέγιστα στις επιτυχίες των αθλητών του νησιού των Φαιάκων.
Τους αγώνες διοργανώνει η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με τη συνεργασία του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Corfu Mountain Trail, στο χώρο της Πάνω Πλατείας Κέρκυρας (Πάρκο).

Την Κυριακή οι αγώνες θα γίνουν μεταξύ των 09:30 – 11:30 το πρωί, για 11η φορά, με την ονομασία αγώνες «Φιλίας και Αγάπης», που έχουν καθιερωθεί για την επέτειο της κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ στα 2000μ. στιπλ από τον Αρσένη Τσιμίνο το 1980 και για τις άλλες μεγάλες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών στίβου της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Τα 5000μ. Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθούν στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή και οι αγώνες των Σχολείων θα διεξαχθούν στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή στίβου Σπύρου Καρπατσέλη που χάθηκε πρόωρα.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: 1000μ. Κοριτσιών – Αγοριών Ε΄ και ΣΤ ΄ Τάξης
2000μ. Κοριτσιών Γυμνασίων
3000μ. Αγοριών Γυμνασίων
5000μ. Γυναικών – Ανδρών (ελεύθερη συμμετοχή)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.