• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Απόλυτα δίκαιο το αίτημα για το γήπεδο Αγίου Νικολάου Απόλυτα δίκαιο το αίτημα για το γήπεδο Αγίου Νικολάου

Αθλητικά έργα 1.8526.752€ για την Κέρκυρα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. - 0-0 για το γήπεδο Αργυράδων!

December 02, 2021 989

 

Εντάχθηκαν Αθλητικά Έργα ύψους 1.8526.752€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»,

Συγκεκριμένα τα έργα είναι:

1. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 596.780,48€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

2. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Κατασκευή Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» συνολικού προϋπολογισμού 567.871,56€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:
Υποέργο 1: «Κατασκευή Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» προϋπολογισμού 240.362,76€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
Υποέργο 2: «Προμήθεια ταρτάν στο στάδιο Βόρειας Κέρκυρας» προϋπολογισμού 327.508,80€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

3. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Έργα Βελτίωσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας» συνολικού προϋπολογισμού 692.100,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.
Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:
Υποέργο 1: «Τοποθέτηση συνθετικού ταρτάν στίβου στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης» προϋπολογισμού 417.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.
Υποέργο 2: «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Νικολάου-Δ.Ε. Κορισσίων» προϋπολογισμού 275.100,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο 27.11.2021 στην Λευκάδα για το Σχέδιο Δράσης εγκρίθηκαν για την  Π.Ε. Κέρκυρας οι παρακάτω πιστώσεις:

 Χρώματα διαγράμμισης 50.000 €
Αποκατάσταση Δικτυών Φωτεινών Σηματοδοτών και Ηλεκτροφωτισμού 550.000 €
Αθλητισμός

Γήπεδο Νυμφών 130.000 €

Επισκευή Αγωνιστικού Στίβου Ταρτάν Μπάσκετ στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο 100.000 €
Αντικατάσταση Χλοοτάπητα Γηπέδου Αγ. Ματθαίου Κέρκυρας 200.000 €
Αντικατάσταση Χλοοτάπητα γηπέδου Καρουσάδων Κέρκυρας 200.000 €.

Μηδέν - μηδέν για τα γήπεδα Αγίου Νικολάου και Αργυράδων

Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων που εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957 πριν από 18 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά.  Ένα σημαντικό έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Από το 2015 μέχρι σήμερα η απόλυτη αδιαφορία και στασιμότητα

Όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά εξίσου σκανδαλώδης και προκλητική είναι η αδιαφορία της περιφερειακής αρχής (τόσο του Θ. Γαλιατσάτου, όσο και της Ρ. Κράτσα), της πολιτείας και των τριών βουλευτών.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο»

Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκας φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει κάποια ενέργεια; Έχει δεσμευτεί πότε και πώς θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Πάλι μηδέν εις το πηλίκον.. . Μακάρι στο άμεσο μέλλον να μας διαψεύσει.

Να θυμίσουμε  ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε παρεμβάσεις του για θέματα αθλητικών υποδομών ακόμα και σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη «έχει ξεχάσει» το γήπεδο Αργυράδων. Καμιά απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο θε΄μα και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη! Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι.

Ακόμα πιο προκλητική και η ΕΠΣ Κέρκυρα μέχρι τώρα. Το αίτημα για το γήπεδο των Αργυράδων δεν έχει χωρέσει ακόμα και στα τόσα πολυσέλιδα υπομνήματά της προς τους φορείς!

Το έχουμε τονίσει και θα το πούμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search