Print this page

Από την πρώτη σελίδα της "ΦτΑ": «Σοβαρότης μηδέν» από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας για το γήπεδο Αργυράδων

December 06, 2021 602

Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών" , αρ. φ. 162 (Σεπτ. - Οκτ. 2021

«Σοβαρότης μηδέν» από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας για το γήπεδο Αργυράδων

Μετά τη συνάντηση της Επιτροπής τοπικών φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Αργυράδων με τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας στις 18 Αυγούστου 2021 είχαμε αναφέρει σχετικά με την τοποθέτηση του Δημάρχου για το γήπεδο Αργυράδων συνοπτικά τα εξής: «Δεν αντέχει σε κριτική η πρόταση του Δήμου για το γήπεδο Αργυράδων». Όπως είναι γνωστό η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι «βρείτε εσείς οικόπεδο και εγώ σας δίνω 80 – 100 χιλιάδες ευρώ».

Είναι σοβαρή μια τέτοια πρόταση, με δεδομένο ότι το γήπεδο ανήκει – και πρέπει – στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας;

Είναι δυνατόν ο Δήμος που έχει τεχνικές, νομικές, άλλες υπηρεσίες με τεχνογνωσία να μην ασχολείται με το γήπεδο Αργυράδων και να ζητά από τους φορείς να βρουν οικόπεδο;

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας προεκλογικά έταζε και δεσμευόταν από το εκλογικό του πρόγραμμα ότι θα κατασκευαστεί το γήπεδο των Αργυράδων. Τώρα το «ξέχασε»;

Έχουν περάσει δυόμιση περίπου χρόνια από τις εκλογές και η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει την προεκλογική της αγγελία, όχι μόνο δεν έχει αναλάβει στοιχειώδεις και ανέξοδες πρωτοβουλίες, όπως συσκέψεις με τον Κρόνο και τους άλλους φορείς των Αργυράδων με την Περιφέρεια με βουλευτές με άλλους κυβερνητικούς και  πολιτειακούς παράγοντες, αλλά ΕΜΠΑΙΖΕΙ τους Αργυραδίτες με την πρόταση «βρείτε εσείς οικόπεδο και εγώ σας δίνω 80 – 100 χιλιάδες ευρώ»!

Το πιο εξοργιστικό, όμως είναι ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τη δημοτική περιουσία και συγκεκριμένα για τα οικόπεδα στην Ανάληψη, κάτω από την Αγία Τριάδα που είχαν δωριθεί για γήπεδο του Κρόνου. Για να καλύψει την αδιαφορία της στο αίτημα για να κατασκευαστεί γήπεδο ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει οικόπεδο! Επικίνδυνη άποψη, γιατί δεν αναγνωρίζει ως δημοτική περιουσία τα οικόπεδα που είχαν δωρηθεί από του Αργυραδίτες και έίναι ουσιαστικά περιουσία του Δήμου. Βέβαια η ίδια η δημοτική αρχή αναγνωρίζει, όταν τη συμφέρει, ότι είναι δικά της και τα χρησιμοποιεί ως σκουπιδότοπο και για άλλες χρήσεις επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη υγεία των κατοίκων.

Είναι γνωστό και πραγματικότητα ότι η δημοτική αρχή δε διαθέτει τίτλους, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο για το νησί μας. Όμως μην ξεχνάμε ότι ο τότε Δήμος Κορισσίων είχε κάνει ενέργειες ως ιδιοκτήτης ουσιαστικά και ζητούσε τον αποχαρακτηρισμό της συγκεκριμένης έκτασης που ήταν δασική. Και πράγματι πέτυχε να αποχαρακτηριστεί! Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας παρέστη ουσιαστικά ως ιδιοκτήτης στις δίκες για τη συγκεκριμένη έκταση. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα…

Η δημοτική αρχή αντί μέσω της Νομικής Υπηρεσίας να φροντίσει για την απόκτηση τίτλων για να καλύψει την αδιαφορία της για το γήπεδο Αργυράδων όχι μόνο πετάει το … μπαλάκι στους τοπικούς φορείς, αλλά διαλαλεί «ότι δεν υπάρχει οικόπεδο!» Μια τέτοια στάση είναι ιδιαιτέρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!

15 χρόνια κοροϊδία για γήπεδο στους Αργυράδες | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Corfu Κέρκυρα News

Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων που εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957 πριν από 18 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά.  Ένα σημαντικό έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.  Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση κοντά στην Ανάληψη – κάτω από την Αγία Τριάδα. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ. Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.

Από το 2015 μέχρι σήμερα η απόλυτη αδιαφορία και στασιμότητα

Όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά εξίσου σκανδαλώδης και προκλητική είναι η αδιαφορία της περιφερειακής αρχής (τόσο του Θ. Γαλιατσάτου, όσο και της Ρ. Κράτσα), της πολιτείας και των τριών βουλευτών.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο»

Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκας φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει κάποια ενέργεια; Έχει δεσμευτεί πότε και πώς θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Πάλι μηδέν εις το πηλίκον.. . Μακάρι στο άμεσο μέλλον να μας διαψεύσει.

Να θυμίσουμε  ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε παρεμβάσεις του για θέματα αθλητικών υποδομών ακόμα και σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ε. Αυγενάκη «έχει ξεχάσει» το γήπεδο Αργυράδων. Καμιά απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο θε΄μα και από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη! Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι.

Ακόμα πιο προκλητική και η ΕΠΣ Κέρκυρα μέχρι τώρα. Το αίτημα για το γήπεδο των Αργυράδων δεν έχει χωρέσει ακόμα και στα τόσα πολυσέλιδα υπομνήματά της προς τους φορείς!

Το έχουμε τονίσει και θα το πούμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται.

Για αυτό χρειάζεται η ενότητα και συσπείρωση όλων των Αργυραδιτών και η διάθεση να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν. Και από τώρα που είναι νωρίς, μήπως πρέπει να μας θυμηθούνε και στις εκλογές; Μήπως πρέπει να πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας και να πούμε  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ; Μήπως πρόσωπα που έχουν κοροϊδέψει τους Αργυραδίτες να κηρυχθούν personae non gratae; Μήπως πρέπει όλοι μαζί να σκεπτόμαστε και να σχεδιάσουμε ακόμα και την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ διεκδικώντας όχι μόνο αθλητικό κέντρο, αλλά  ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τον τόπο;

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.