• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συνάντηση της ΕΠΣΚ με την Πειφερειάρχη Ρ. Κράτσα - Υπόμνημα με τα γηπεδικά προβλήματα - 0ύτε μια συλλαβή για το γήπεδο Αργυράδων!

December 07, 2021 463

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας, Γιάννης Βλαχόπουλος και τα μέλη της, Χρήστος Χυτήρης και Νικόλαος Κουρσάρης συναντήθηκαν την Τρίτη με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, παρουσία και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Αθλητισμού Ιωάννη Αρμενιάκο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του σωματείου ΟΦΑΜ Σπύρος Κουρής καθώς και εκπρόσωπος από το σωματείο ΑΕ Λευκίμμης το διοικητικό στέλεχος Σπύρος Βάρθης, όπου και εξέθεσαν τα προβλήματα τους στην Γ Εθνική κατηγορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΚ:

Ήταν μια εποικοδομητική και ειλικρινής συζήτηση για το σοβαρό πρόβλημα των γηπεδικών εγκαταστάσεων.
Η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών των δρομολογούμενων έργων, καθώς επίσης για περαιτέρω συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων στα θέματα που απασχολούν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην κα. Περιφερειάρχη κατατέθηκε το παρακάτω υπόμνημα.

« Κυρία Περιφερειάρχη,
Η Ένωσή μας ιδρύθηκε το 1952 και είναι από τις παλαιότερες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στην Ελλάδα.
Αριθμεί περίπου πενήντα(50) σωματεία εκ των οποίων οι σαράντα(40) είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Οι υπόλοιπες βρίσκονται στην διαδικασία εγγραφής τους.
Οι παράγοντες που ασχολούνται στο νησί αριθμούν περίπου τα διακόσια πενήντα(250) άτομα, ο αριθμός των μελών των σωματείων μας είναι περίπου 5000. Έχουμε επίσης εξήντα(60) προπονητές , είκοσι(20) παρατηρητές αγώνων , πενήντα πέντε(55) διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας, είκοσι(20) ιατρούς αγώνων και πολλούς φίλαθλους σε όλο το νησί.
Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν στο νησί μας δώδεκα(12) γήπεδα σε συνθετικό χλοοτάπητα και 2 με φυσικό χλοοτάπητα (όλα δημοτικά) και ένα(1) γήπεδο Ιδιόκτητο.
Η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων είναι απελπιστική έως τραγική, κάθε Κυριακή έχουμε και από ένα σοβαρό τραυματισμό.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι η Περιφέρεια διαχρονικά κάνει φιλότιμες προσπάθειες για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, πλην όμως υπάρχει μεγάλο έλλειμμα καθυστέρησης των έργων , καθώς και η ιεράρχηση των αναγκών είναι προβληματική.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω:
1) Το δημοτικό γήπεδο Θιναλίου(Αλμυρού) εδώ και πέντε (5) περίπου μήνες έχει ξηλωθεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου για να αντικατασταθεί και ακόμη ο εργολάβος να το τελειώσει λόγω μη πληρωμή τους. Ο τάπητας βρίσκεται στην Αθήνα.
2) πρόσφατα ανακοινώσατε την αλλαγή χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδά Αυλιωτών, Νυμφών, Καρουσάδων. Στο δημοτικό γήπεδο Αυλιωτών δεν χρειάζεται αλλαγή στον χλοοτάπητα, χρειάζονται όμως το ποσό που θα διαθέσετε για να γίνουν κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις, παραδείγματος χάριν κερκίδα και από κάτω αποδυτήρια.
3) Το δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου, το οποίο πλέον δεν χρησιμοποιείται διότι ο χλοοτάπητας είναι κατεστραμμένος. Βρίσκεται στα σχέδια της Περιφέρειας αλλά το έργο καθυστερεί τραγικά.
4) Το δημοτικό γήπεδο Κασσιώπης χρειάζεται παρεμβάσεις αλλά κανείς δεν ασχολείται με το γήπέδο αυτό.
5) Το δημοτικό γήπεδο Άνω Κορακιάνας είναι η ντροπή του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, δαπανήθηκαν χιλιάδες χρήματα. Βρίσκεται εγκαταλειμμένο 13 χρόνια τώρα , να ερημώνει, χρειάζεται ένταξη για χλοοτάπητα αλλά κανείς δεν το σκέφτεται.
6) Τα δημοτικά γήπεδα Καστελλάνων Μέσης και Αγίων Δέκα με φυσικό χλοοτάπητα είναι εγκαταλελειμμένα.
7) Τα δημοτικά γήπεδα Αγίου Ματθαίου, Περιβολίου, Πετριτή και φυσικά Αγίου Νικολάου που είναι αντίστοιχο της περίπτωσης της Άνω Κορακιάνας, τα παραπάνω χρειάζονται αλλαγή χλοοτάπητα.

Όλα τα γήπεδα προφανώς χρειάζονται συστηματική συντήρηση, το παράδειγμα είναι το γήπεδο των Νυμφών.
Γνωρίζουμε ότι έχετε δρομολογήσει την προμήθεια οκτώ(8) απινηδωτών για τα γήπεδα. Η χρηματοδότηση όμως καθυστερεί τραγικά.
Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δυο(2) ιστορικά σωματεία μας που συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα ο ΟΦΑΜ και η ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ με δυσβάσταχτο κόστος.
Ζητάμε χρηματοδότηση για τα ταξίδια που κάνουν στην Βόρεια Ελλάδα.
Θα μπορούσαμε να σας πούμε τόσα και άλλα τόσα για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Χρειάζεται ιεράρχηση και επιτάχυνση των διαδικασιών
Επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει συνεργασία με τους Δημάρχους για τον συντονισμό και προτεραιοποίηση των έργων των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στα γήπεδα μας.
Η ασφάλεια των χιλιάδων αθλουμένων της Περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας βρίσκεται στα χέρια σας.
Σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω συνεργασία.

Ούτε μια συλλαβή για το γήπεδο των Αργυράδων

Ωστόσο σε ολόκληρο υπόμνημα δε χώρεσαν έστω και δυο αράδες για το γήπεδο Αργυράδων που κατάργησε η δημοτική αρχή του Δήμου Κορισσίων το 2003. Από τότε ο ιστορικός Κρόνος που έχει εκπροσωπήσει επάξια το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο κατακτώντας και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19 είναι ξεσπιτωμένος. Άλλωστε και η προηγούμενη Διοίκηση της ΕΠΣΚ, όσο ο Κρόνος αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για την ενίσχυσή του. 

Η προκλητική αδιαφορία που φτάνει τα όρια της εμπάθειας προς τον Κρόνο και τις Αργυράδες από την πολιτεία τις εκάστοτε δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τους βουλευτές και κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο συνεχίζεται και από τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ με πρόεδρο τον Ι. Βλαχόπουλο. Γιατί;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search