• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Κίνηση ανθρωπιάς από τους μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

December 09, 2021 3153
Μια εξαιρετική κίνηση γεμάτη ευαισθησία και ανθρωπιά από τους μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας έδωσαν το παρόν στην επείγουσα έκκληση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για άμεση οικονομική ενίσχυση μαθήτριας του νησιού που έχει άμεση ανάγκη οφθαλμολογικής επέμβασης στο εξωτερικό.
Η αξιέπαινη κίνηση των μαθητών ενεργοποίησε την ευαισθησία και των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στην φυλακή Κέρκυρας, οι οποίοι συνεισέφεραν κατά μόνας και μέσω του Σωματείου τους "Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας" χρηματικό ποσό. Το ίδιο έπραξε και ο Σύλλογος
στήριξης του Σχολείου "Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας".
Αναλυτικά:
Μαθητές-κρατούμενοι δίνουν τις "μάρκες" τους για μαθήτρια του νησιού που έχει ανάγκη άμεσης επέμβασης στο εξωτερικό.
"Οι έσχατοι έσονται πρώτοι"
Οι μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας έδωσαν το παρόν στην επείγουσα έκκληση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για άμεση οικονομική ενίσχυση μαθήτριας του νησιού που έχει άμεση ανάγκη οφθαλμολογικής επέμβασης στο εξωτερικό.
Μαζί με την ελάχιστη -συμβολική- οικονομική στήριξη, έστειλαν στην οικογένεια της μαθήτριας ευχές και προσευχές για ανάρρωση.
Τι είναι οι "μάρκες" της φυλακής.
Πρόκειται για έγχρωμα πλαστικά κέρματα που επέχουν θέση άτυπου νομίσματος, μικρής ανταλλακτικής αξίας με τα οποία οι άποροι τρόφιμοι καλύπτουν πολύ βασικές ανάγκες τους, κυρίως τον καθημερινό
καφέ τους από το κυλικείο της φυλακής. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί και γίνεται μια στοιχειώδης διευθέτηση των αναγκών τους αυτών, από την στιγμή που αυτονόητα δεν επιτρέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης η όποια οικονομική συναλλαγή με χρήματα.
Κίνηση εντυπωσιασμού ή πηγαία έκφραση αλτρουϊσμού;
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (μόνο τρεις προς το παρόν, εν αναμονή των ωρομισθίων συναδέλφων τους) συγκέντρωσαν ένα ποσό, ενημερώνοντας τους μαθητές για την πρωτοβουλία και προτείνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους συμπαράστασης, καθώς στην πλειοψηφία τους οι μαθητές κρατούμενοι δεν έχουν τα χρειώδη. Σύσσωμοι οι μαθητές του σχολείου προέβησαν στην κίνηση αυτή δίνοντας, κάποιοι απ' αυτούς, κυριολεκτικά ό,τι δεν έχουν. Την επόμενη μέρα επέστρεψαν στο σχολείο και με “μάρκες” συγκρατούμενών τους από τις πτέρυγες κράτησης εκτός σχολείου, οι οποίοι μαθαίνοντας για το γεγονός θέλησαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Η αξιέπαινη κίνηση των μαθητών ενεργοποίησε την ευαισθησία και των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στην φυλακή Κέρκυρας, οι οποίοι συνεισέφεραν κατά μόνας και μέσω του Σωματείου τους "Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας" χρηματικό ποσό. Το ίδιο έπραξε και ο Σύλλογος
στήριξης του Σχολείου "Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας" στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή του Σχολείου και στέλνοντας το μήνυμα ότι ακόμη και μέσα στο σκληρότερο σύστημα κοινωνικής συμβίωσης (σε μια φυλακή Β ́τύπου) η ανθρωπιά επιβιώνει.
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search