• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Δ. Μπιάγκης: Η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει ενιαία τη Νησιωτική Ελλάδα

December 20, 2021 3500


Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, την Τετάρτη, κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών, για την απόφαση του Ecofin, για τη θέσπιση μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου.

Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή:
► Η «Νησιωτικότητα» έχει χαρακτηριστικά που οφείλει η κάθε πολιτική ηγεσία να τα αξιολογήσει και να αξιοποιήσει. Τα ελληνικά νησιά αντιμετωπίζουν διαχρονικά τεράστιες δυσκολίες που αφορούν, μεταξύ άλλων: την απομόνωση, την πληθυσμιακή απομείωση και τον γερασμό.
► Ιστορικά, το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α δεν είναι «καινούργιο» και αφορά την ιδιαίτερη αντιμετώπιση που θα έπρεπε να είχαν τα νησιά του Αιγαίου αναφορικά με τη γειτνίαση με τον εξ ανατολών γείτονα μας. Στήθηκε, έτσι, με αυτόν τον τρόπο μία διαφορετική αντιμετώπιση των νησιών και δη του Αιγαίου.
► Είστε Κυβέρνηση τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Οφείλατε να προχωρήσετε σε μία διεκδίκηση συνολική και όχι αποσπασματική, και να αφορά το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας. Να αναφέρω μόνο την ιδιαίτερη αντιμετώπιση του Ιταλικού δήμου Καμπιόνε ντι Ιτάλια, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, σε σχέση με το μηδενικό Φ.Π.Α, όπως επίσης και στην ιδιαίτερη αντιμετώπιση που έχει η «νησιωτικότητα» στην Πορτογαλία, χωρίς να έχει όριο ως προς τη μείωση του Φ.Π.Α. Τα παραδείγματα αυτά πρέπει να αποτελούν τα ισχυρά μας «διαπραγματευτικά χαρτιά», και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να διεκδικούμε όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά για το σύνολο των νησιών μας στην Επικράτεια.
► Πετύχατε κάτι το οποίο ναι μεν έχει ένα θετικό πρόσημο-και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε- αλλά το οποίο για άλλη μία φορά, στερείται «στοχευμένης στρατηγικής πολιτικής προσέγγισης». Έχουν ή δεν έχουν τα ίδια προβλήματα όλοι οι νησιώτες πολίτες; Αντιμετωπίζουν ή δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των μεταφορών όλοι οι νησιώτες πολίτες;
► Παρόλα αυτά εσείς ξεκινήσατε να διεκδικήσετε εν μέρει. Δεν διεκδικήσατε για όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Δώσατε μία μάχη χωρίς ένα συνολικό στόχο. Και αυτό αν θέλετε είναι η κριτική από τη μεριά μας. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει στείρα Αντιπολίτευση αλλά προσπαθούμε να συμβάλλουμε πάντα με θετικό τρόπο και πάντα με γνώμονα το καλό των νησιών μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search