• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συγκέντρωση Σωματείων της ΑΔΕΔΥ στην παλιά Νομαρχία

January 27, 2022 649

Συγκέντρωση Σωματείων της ΑΔΕΔΥ στην παλιά Νομαρχία

Κινητοποίηση με στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο στην Κέρκυρα την Τετάρτη 26/1 με συγκέντρωση στην παλιά Νομαρχία.  Με κεντρικά συνθήματα – αιτήματα: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, υγειονομικών, εκπαιδευτικών αλλά και άλλων εργατικών φορέων της Κέρκυρας.

Τα αιτήματα των εργατικών σωματείων της Κέρκυρας οριοθετήθηκαν ως εξής:

– Να ανακληθούν ΤΩΡΑ τα απαράδεκτα πρόστιμα και οι περικοπές μισθών στους εργαζόμενους και στην πρόεδρο του Ενιαίου σωματείου στο ΓΝΚ. Να σταματήσουν οι κάθε λογής πειθαρχικές διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
– Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

– Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

– Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

– Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
– Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού. Επιστημονική στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

– Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό. Ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στην Βόρεια Κέρκυρα. Στελέχωση ΤΩΡΑ του πλωτού ασθενοφόρου με μόνιμους προσωπικό διασώστες του ΕΚΑΒ.

– Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν τα τμήματα (έως 15, μαθητές στις τάξεις), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

– Ουσιαστικά μέτρα τώρα κατά του σαρωτικού κύματος της ακρίβειας. Όχι στα κυβερνητικά ψίχουλα Κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια. Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και των ανέργων.

– Να δοθούν επιτέλους οι αποζημειώσεις των πλημμηροπαθών που καρκινοβατούν, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια – Δήμοι). Να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας στο νομό με ολοκληρωμένο σχέδιο.

– Όχι στη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης.

ΦΩΤΟ ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search