Print this page

6/5/2007 Ο Παναθηναϊκός κατακτά το 4ο Κύπελλο Πρωταθλητριών (video)

May 06, 2020 559

 

Σαν σήμερα το 2007, ο Παναθηναϊκός σήκωνε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, νικώντας 93-91 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Final Four της Euroleague που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Έχοντας ήδη αρχίσει να εγκαθιδρύει τη δική του αυτοκρατορία, με τρεις τίτλους από το 1996 κι έπειτα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός της περιόδου 2006-2007 δεν θα μπορούσε παρά να έχει ως στόχο να βρίσκεται στο Final Four. Ειδικότερα από τη στιγμή που αυτό είχε… έδρα το «σπίτι» του «τριφυλλιού». Στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ θα παιζόταν η τελευταία πράξη της Euroleague εκείνης της περιόδου και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην τελευταία του κατάκτηση, μέχρι την επόμενη, στη Μπολόνια, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός θεωρούταν εξαρχής φαβορί.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο αυτό και σήκωσε την κούπα μέσα σε αποθέωσε από χιλιάδες «αιώνια πιστούς». Στο Final Four ο Παναθηναϊκός είχε στο πλευρό του τον κόσμο του, αλλά και υψηλούς προσκεκλημένους από το δικό του (πρόσφατο) παρελθόν, όπως ο Στόγιαν Βρανκοβιτς και ο Νίκος Γκάλης. Στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός έδωσε την πρώτη «μάχη» κόντρα στην Τάου των Σκόλα, Πριχιόνι, Ρακόσεβιτς και Σπλίτερ, επικρατώντας 67-53 με μεγάλη εμφάνιση των Μπετσίροβιτς, Μπατίστ και Σισκάουσκας.

Στον τελικό, το «τριφύλλι» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι με τον Μεσίνα στον πάγκο και μια πλειάδα σταρ (Παπαλουκάς, Σμόντις, Άντερσεν, Λάνγκντον) μόνο εύκολη… λεία δεν θα ήταν. Και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μια μεγάλη εμφάνιση του Ραμούνας Σισκάουσκας (20 πόντοι) και την «υπογραφή» του Δημήτρη Διαμαντίδη (15 πόντοι) ανήμερα των γενεθλίων του, για να φτάσει στο τελικό 93-91 και να πάρει την κούπα. Μια κούπα που αμέσως μετά την απονομή πήρε στα χέρια του και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που βρέθηκε στο παρκέ πανηγυρίζοντας με την ομάδα τη δικαίωση των κόπων και των χρημάτων που είχε σπαταλήσει έτσι ώστε να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Να γίνει ο Παναθηναϊκός βασιλιάς της Ευρώπης! Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Triple Crown!\

PANATHINAIKOS BASKET TRIPLE CROWN 2006-2007

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media