Print this page

Όγδοος στον κόσμο στο ice swimming ο Χάρης Θεοδόσης

February 07, 2022 355



ΠΗΓΗ: Λυκούργος Σκιαδόπουλος - ert.gr

Την όγδοη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία σε παγκόσμιο επίπεδο, έλαβε ο κερκυραίος αθλητής Χάρης Θεοδόσης, μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ice swimming που πραγματοποιήθηκε 3-7 Φεβρουαρίου στο Głogów της Πολωνίας.

Ο Χάρης κατάφερε να πάρει τρεις προκρίσεις στα 500 μέτρα με χρόνο 8’:38’’, στον επίπονο αγώνισμα του ενός χιλιομέτρου που έμεινε στο νερό 18’:34’’ ενώ στα 50 μέτρα ελεύθερο πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ. Ο κερκυραίος αθλητής με την ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει, περιέγραψε στην ΕΡΤ τις ξεχωριστές εμπειρίες που έζησε στην Πολωνία, καταφέρνοντας μετά από ελάχιστες προπονήσεις να φέρει εις πέρας τα επικίνδυνα αυτά αγωνίσματα, πλασαριζόμενος μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Συγκινητική εξάλλου ήταν η αντίδραση των πολωνών που έβλεπαν έναν μεσογειακό αθλητή να αγωνίζεται στο ice swimming αλλά και των ελάχιστων Ελλήνων της περιοχής που έσπευσαν να ενισχύσουν την συμμετοχή του, κρατώντας Ελληνικές σημαίες.

Οι χρόνοι που έπιασε ο Χάρης Θεοδόσης, του δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ice swimming στις Γαλλικές Άλπεις ενώ ήδη έχει κληθεί σε τρία διεθνή κύπελα από τον ερχόμενο Νοέμβριο και μετά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.