• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Τελικά τι απόγινε το Μουσείο Κεραμικής;

February 09, 2022 3839
Τελικά τι απόγινε το Μουσείο Κεραμικής;
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Πολλές φορές έχει τεθεί, τα τελευταία χρόνια, το ερώτημα για το Μουσείο Κεραμικής που λειτουργούσε στο μεγάλο στρατώνα του Νέου Φρουρίου. Ουδείς απάντησε ποτέ και ουδείς διαμαρτυρήθηκε ποτέ, συμπεριλαμβανομένων και όσων κατά καιρούς γράφουν, μιλούν, φωνάζουν για την πόλη της Ουνέσκο.
Από τις διάφορες αναρτήσεις φαίνεται ότι πολλοί όταν αναφέρονται σε πόλη της Ουνέσκο, έχουν στο μυαλό μια πόλη αντίγραφο αυτής του 19ου αιώνα, με κάρα αντί αυτοκίνητα, σπίτια με λαδοφωτιές αντί ηλεκτρικό, φωνές στα παράθυρα αντί τηλέφωνα και από κοντά καντούνια και πλατειούλες και πλατείες φουλ τραπέζια και καρέκλες.
Στο δημοσιευόμενο κείμενο από το σχετικό με την κερκυραϊκή κεραμική και το μουσείο τους Νέου Φρουρίου βιβλίο (λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999 κατά τη διάρκεια της δημαρχίας Σαρλή), θα δείτε τι υπήρχε. Απλά διερωτηθείτε τι απέγιναν όλα αυτά τα αντικείμενα.
ΥΓ: Για την Πειραιώς, το μουσείο τυπογραφίας και τη στάση του Δήμου, περιττεύουν προς το παρόν τα περαιτέρω σχόλια.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και κείμενο που λέει "διαστάσεων: 5X8X 2,50 στον πρώτο όροφο του Αγγλικού στρατώνα. A. Στον προθάλαμο υπάρχουν: Φωτογραφίες (17) από τεκμήρια που βρίσκονται Εσωτερική πύλη στην είσοδο πλατείας του Αγγλικού στρατώνα. 23"
 
 
 
 
 
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "μία κυψέλη, .στάμνες για λάδι ή νερό και μπότηδες για κρασί. Στους τοίχους υπάρχουν έγγραφα από τον 160 αιώνα και νεώτερα και μια μικρή βιβλιοθήκη. Δείγματα πήλινων παιχνιδιών r. Στην τρίτη αίθουσα στήσαμε: τέσσερις μεγάλες βιτρίνες με διάφορα αγγεία (για νερό, για κρασί, για λάδι, πιάτα, λεκάνες, πιατέ- λες, δοχεία για τυρί, για σύκα ξερά και ντομάτες, ανθοδοχεία, φωτιστικά, κ.a.) και ακόμα μια μικρή βιρίνα με παιδικά παιχνίδια."
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Συνολικά το Μουσείο μας περιλαμβάνει 170 εκθέ- ματα: 120 αγγεία, 30 τούβλα, κεραμίδια και νεοκλασσικά κερα- μουργήματα και 20 παιχνίδια. Χρονολογικά αρχίζουν από τα μέσα του 17ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. 26"
*Από το FACEBOOK
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search