• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για τα αποδυτήρια και το γήπεδο του Κρόνου - Ρεπορτάζ του Σπ. Πίκουλα

February 10, 2022 523

Για τα αποδυτήρια και το γήπεδο του Κρόνου παραθέτουμε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Σπ. Πίκουλα από το enimerosi.com 

Παραδόθηκαν τα αποδυτήρια στον Κρόνο Αργυράδων

 

Τα αποδυτήρια φτιάχτηκαν, αλλά το προαύλιο παραμένει σε άσχημη κατάσταση

 

όμως η ομάδα έμεινε ως και σήμερα χωρίς γήπεδο και χρησιμοποιεί κάποια που βρίσκονται κοντά στους Αργυράδες (Περιβολίου κυρίως). Μάλιστα όταν η ομάδα έκανε μεγάλη πορεί στην Γ΄ Εθνική, έπαιζε με έδρα το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι, περισσότερο από 30χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα.

Οι πιέσεις πολλές από την ομάδα και τους κατοίκους του χωριού ώστε να βρεθεί ένας χώρος και ο Κρόνος να αποκτήσει το δικό του γήπεδο, σε αντικατάσταση αυτού που του αφαιρέθηκε, αλλά ως σήμερα δεν κατέστη δυνατόν, ούτε βλέπουμε κάτι στο εγγύς μέλλον. Αυτή η πίεση έφερε εν  μέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, να φτιαχτεί προς την Νότια πλευρά του τότε γηπέδου, σε ένα μικρό σχετικά χώρο που έμεινε, ένα γηπεδάκι 5Χ5 στο οποίο οι ακαδημίες της ομάδας χρησιμοποίησαν και ζωντάνεψε πάλι μέσα στο χωριό το ποδόσφαιρο από τα παιδιά. 



Αυτό είχε σαν συνέπεια πάνω από 60-70 παιδιά να βρουν χώρο να παίξουν, ενώ η ομάδα συμμετείχε και στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Όχι ότι αυτό το μικρό γηπεδάκι λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι εστία συγκέντρωσης και άθλησης των παιδιών του χωριού.
Το να «αλλάζουν» πριν και μετά την προπόνηση,  τα παιδιά στην ύπαιθρο, με ήλιο, κρύο, ή βροχή ήταν πρόβλημα και στο αίτημα για να ανασκευαστούν τα παλιά αποδυτήρια που είχαν μείνει,  υπήρξε ανταπόκριση, φτιάχτηκαν, έστω και μετά από τρία χρόνια και δόθηκαν προς χρήση (με τον προαύλιο όμως χώρο σε άσχημη κατάσταση).


Στην παράδοση βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζορμπάς, με ανθρώπους της ΠΙΝ  και φυσικά μέλη της διοίκησης του Κρόνου. Ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος και να γίνει και το γήπεδο της ομάδας. Ο κ. Ζορμπάς σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει:


«Μετά από αρκετές δυσκολίες και επίμονη προσπάθεια της Π.Ι.Ν. Π.Ε. Κέρκυρας, τα αποδυτήρια του Κρόνου Αργυράδων παραδόθηκαν στους δικαιούχους. Καλορίζικα».
Σε δική μας παρέμβαση  ότι «…θα πρέπει να δρομολογηθεί ένα γήπεδο για τον Κρόνο γιατί το παλιό έγινε  σχολείο πριν 13-14 χρόνια αλλά κανείς δεν έκανε κάτι για να αντικατασταθεί», μας απάντησε ότι «…είναι ένα θέμα που συζητάμε». Αυτό δείχνει τη διάθεση και με συγκρατημένη αισιοδοξία λέμε ότι πρέπει και θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημα. Βέβαια πρέπει να δούμε ότι στην Κέρκυρα γήπεδα όπως του Αγ. Νικολάου, της Κορακιάνας, του Αγίου Μάρκου, του Σπαρτύλα έχουν περάσει πολύ περισσότερα από 10 χρόνια και δεν έχει απολύτως τίποτε γι αυτά και πρέπει να προβληματιστούμε, όπως και ότι συνολικά από τα εννέα γήπεδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας λειτουργούσε ένα (Παλαιοκαστριτών) και πριν 2 εβδομάδες και ένα δεύτερο (Αγ. Δέκα) ενώ επτά άλλα είναι κλειστά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search