• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ανέκδοτο για … κλάματα η συμφωνία της Super League για τα μέτρα κατά της βίας!

February 10, 2022 373

 

Super League: υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ύπαρξη συγκεκριμένων προτάσεων για την πάταξη της βίας, αλλά και για τον ορισμό των εξ αναβολής αγώνων.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/02) η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super Leaguet με τους εκπροσώπους των ομάδων να τα λέμε με τηλεδιάσκεψη.

Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για την καταπολέμηση της βίας .

Για την πάταξη της βίας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο και την αναπληρώτρια πρόεδρο του Δ.Σ., καθώς και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Και όμως δεν είναι πλάκα. Είναι αλήθεια και υπάρχει και σχετική ανακοίνωση. Οι φορείς της βίας, αυτοί που οργανώνουν τους στρατούς των  ΠΑΕ μιλούν για πάταξη της βίας! Οι οπαδικοί «στρατοί» που δημιουργούνται, υποστηρίζονται και συντηρούνται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοπαραγόντων του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αποτελούν φυτώριο για τις φασιστικές και εγκληματικές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες ως άλλα τάγματα εφόδου, τρομοκρατούν, τραυματίζουν και σκοτώνουν.

Στην Ελλάδα της «λαμογιάς της αρπαχτής και της τζάμπα μαγκιάς» οι ισχυροί επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, όχι μόνο με την ανοχή, αλλά και την ενοχή της πολιτικής εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χούλιγκαν με τη γραβάτα, οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών, ιδιαίτερα των «μεγάλων» ομάδων που τις έχουν μετατρέψει σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις δεν έκαναν τη στοιχειώδη συμβολική κίνηση της αναβολής, έστω για τα μάτια του κόσμου, των σημερινών ποδοσφαιρικών αγώνων. Τη μέρα που κηδευόταν ο Άλκης, αυτοί ενδιαφέρονταν για το ποδοσφαιρικό τους προϊόν και πώς θα το πουλήσουν για να κερδίσουν! Τόσο αδίστακτοι, τόσο δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κέρδος.

Τεράστια ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που με τις πολιτικές τους σπέρνουν φτώχια, δυστυχία και κοινωνικό αυτοματισμό. Προσκυνώντας το κέρδος και τους νόμους της αγοράς, διαλύουν και καταπατούν τα δημόσια αγαθά και κάθε εργασιακό, πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα. Δημιουργούν, έτσι, το πιο κατάλληλο έδαφος για κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και φασισμού.

Αν θέλουμε να σταματήσουν αυτή η βία και  τα εγκλήματα, θα πρέπει να γκρεμίσουμε το σύστημα που τα γεννά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία της νίκης, της επιτυχίας, του δρόμου για να φτάσεις σε αυτήν. Ο εχθρός δεν είναι στα πέταλα ούτε στις κεντρικές κερκίδες. Ο εχθρός είναι στις ΠΑΕ, στις ανώνυμες εταιρίες, στο αλισβερίσι το οικονομικό που επιτρέπει ένα συμβόλαιο παίχτη να είναι τέτοιο ώστε να μπορούσε να λύσει πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων και άλλων υποδομών στην κοινωνία.

Το ποδόσφαιρο είναι το «μπαλέτο των φτωχών» και μπορεί να είναι λαϊκή γιορτή στον βαθμό που μένει μακριά από τα επιχειρηματικά σχέδια των βαρόνων της νύχτας, των ολιγαρχών, των "σωτήρων", των νταβατζήδων και των εμπόρων ναρκωτικών, τη δυσωδία των μπράβων και των στημένων αγώνων. Για αυτό και ο αγώνας για την άμβλυνση και εξάλειψη της βίας δεν μπορεί παρά να συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για την ανατροπή των συνθηκών που την γεννούν, την ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας και την οικοδόμηση μιας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας.  

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search