• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Εισόδημα αξιοπρέπειας - Μέτρα προστασίας - Όλοι στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο 26 Φλεβάρη

February 16, 2022 3314

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την ενιαία κοινή αγωνιστική δράση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των μικροεπαγγελματιών στο νησί μας.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου να πάρουν αποφάσεις και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 26 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πρώην Νομαρχία.

Η διασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων από την ακρίβεια και την πανδημία και την διασφάλιση σύγχρονου δημόσιου συστήματος Υγείας είναι υπόθεση πάλης όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Το σαρωτικό κύμα ακρίβειας πλήττει και εξανεμίζει τα ελάχιστα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα. Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι τσακίζουν ακόμα και τα ελάχιστα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη αξιοποιείται ως πολιορκητικός κριός για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ο λαός στα δυο χρόνια της πανδημίας είναι ουσιαστικά απροστάτευτος, με ανεπαρκή Π.Φ.Υ. αφού το σύστημα δημόσιας υγείας απόλυτα υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτημένο. Αντί για προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών στις δομές υγείας (νοσοκομεία & Κ.Υ.), εξουθενώνουν με την εντατικοποίηση όσους απόμειναν κι ας τους αποκαλούσαν «ήρωες». Λοιδωρούν, στοχοποιούν, εξαπολύουν πειθαρχικές διώξεις και πρόστιμα σε υγειονομικούς που μπαίνουν μπροστά αντιστέκονται και διεκδικούν με τα συνδικάτα σύγχρονη δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Τα χαράτσια, οι τιμωρητικές αναστολές εργασίας και οι απειλές για απολύσεις απογειώνουν την υποκρισία του κυβερνητικού αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης»… ενώ παράλληλα κλείνουν νοσοκομεία, καταργούν κλινικές για να φτιάξουν το «νέο Ε.Σ.Υ.» των ΣΔΙΤ, με την υγεία ακριβό εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μηχανισμός πολιτικής προστασίας ικανός να προστατέψει τη ζωή και τα νοικοκυριά ακόμη και από τις συνέπειες φυσικών φαινομένων και καταστροφών όπως η βροχή, η φωτιά, το χιόνι, ο σεισμός κ.α.

Το κράτος δαπανά τους κόπους και τον ιδρώτα το λαού για να «μπουκώσει» τους επιχειρηματικούς ομίλους και να προστατεύσει την κυριαρχία και την κερδοφορία τους με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και προνόμια.

Εξοπλισμοί και δαπάνες για την προστασία των μονοπωλίων από τον «εχθρό λαό» που, όταν σηκώνει κεφάλι, βλέπει πάντα μπροστά του τον αυταρχισμό και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, πάνοπλους και άρτια οργανωμένους.

Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας έχουν την πείρα να κατανοήσουν πού το πάνε σήμερα οι έχοντες και κατέχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ξεσαλώσει, έχουν «μεθύσει» από τα κέρδη και είναι ασυγκράτητοι. Έχουν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ρυθμό ανταγωνισμών που τροφοδοτείται από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση των παραγόμενων αγαθών. Η επιτυχία της επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας στο πεδίο των ανταγωνισμών υπαγορεύει:

- Την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και των αποδοχών τους. Την «ανάγκη» αυτή των ολιγαρχών έρχονται να υπηρετήσουν οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.

- Την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δημόσιων υποδομών μέσω των ιδιωτικοποιήσεων φυσικών πόρων, δημόσιας περιουσίας αλλά και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός κ.α.

- Την συστηματική αναδιανομή του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τη σκληρή φορολόγηση, την ακρίβεια και κάθε λογής χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών με ταυτόχρονη παροχή ελαφρύνσεων και ενισχύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η επιβίωσή μας περνάει μέσα από το μοναδικό δρόμο που οι δυνάστες μας αντιμετωπίζουν όπως ο «διάβολος το λιβάνι». Είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα για την ακύρωση των σχεδίων τους. Είναι ο αγώνας που προτάσσει τις ανάγκες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια έναντι των κερδών των ολίγων.

Η ζωή μας, η ποιότητά της και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κρίνονται στο δρόμο του αγώνα.

Γι' αυτό όλοι δίνουμε το παρών στο μεγάλο πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 26 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, και στη συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία της Κέρκυρας για:

· Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

· Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αύξηση των συντάξεων τώρα.

· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Παράταση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακών μέχρι την επαναπρόσληψη.

· Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.

· Κάτω τα χέρια απ’ τα Β.Α.Ε. - Αύξηση του επιδόματος και ένταξη κι άλλων κλάδων.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

· Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

· Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών

· Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

· Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

· Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Στον αγώνα αυτό καλούμε να λάβουν μέρος όλοι όσοι στενάζουν από τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Καλούμε στο συλλαλητήριο τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !

 

 

 

_____________________________________________________________________ Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

 

 

Ο πρόεδρος Η γραμματέας Χριστοδούλου Βαγγέλης Παγκράτη Πόπη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search