• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Η ΠΕΝΕΝ για το φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα: «Το έγκλημα επαναλαμβάνεται»

February 19, 2022 5243



Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής η ΠΕΝΕΝ ζητά από την εταιρεία του πλοίου «Euroferry Olympia» που τυλίχτηκε στις φλόγες να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των επιβαινόντων ενώ μιλά για επανάληψη του ίδιου εγκληματικού έργου που έγινε στην περιοχή το 2014 με το πλοίο “Norman Atlantic”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Επαναλαμβανόμενο Έγκλημα!

Η τραγωδία που εξελίσσεται από τα ξημερώματα με την πυρκαγιά στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Euroferry Olympia» του Ιταλού μεγαλοεφοπλιστή Emanuele Grimaldi συνιστά επανάληψη του ίδιου φρικιαστικού – εγκληματικού έργου που έγινε στην ίδια περιοχή το 2014 με το πλοίο «Norman Atlantic».

Σε εκείνο το πλοίο επίσημα έχασαν την ζωή τους 11 άνθρωποι, κηρύχθηκαν οριστικά αγνοούμενοι 16 και επιπλέον 6 μετανάστες που δεν ταξίδευαν με εισιτήρια.
Από τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής (η ναυτιλιακή εταιρεία ακόμη δεν έχει αξιωθεί έως και τώρα να δώσει τον κατάλογο των επιβαινόντων) προκύπτει ότι υπάρχουν 11 αγνοούμενοι και οι δύο οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ!

Επίσης προληπτικά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 από το πλήρωμα) που ταξίδευαν με το πλοίο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τόσο μέσα από το πλοίο όσο και από σχετικές δηλώσεις επιβατών και οδηγών προκύπτουν τα παρακάτω:
– Παράνομα, κατά εξοργιστική παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, υπήρχαν οδηγοί οι οποίοι κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στον χώρο του γκαράζ. Οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη για αυτό είναι οι εργαζόμενοι οδηγοί, η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στις κάκιστες συνθήκες ενδιαίτησης (καμπίνες), στα πανάκριβα εισιτήρια, χωρίς να παραγνωρίζεται και το γεγονός ότι πολλές φορές δεν υπάρχει επάρκεια στις καμπίνες…

– Με το πλοίο επίσης ταξίδευαν χωρίς εισιτήριο μικρός αριθμός μεταναστών, οι οποίοι στην απόγνωσή τους να βρουν διέξοδο για τις χώρες που έχουν προορισμό, είχαν μπει στο πλοίο και βρίσκονταν σε φορτηγά οχήματα. Η ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε δεν είναι μόνο υπεύθυνη και υπόλογη για τους χιλιάδες νεκρούς στη Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και για την σημερινή τραγωδία του «Euroferry Olympia»!

Δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης
Ενώ το πλοίο φέρεται ότι επιθεωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές στις 24/1/2022, διαπιστώνεται ότι δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, δεν υπήρχε το διαθέσιμο προσωπικό για τον διαρκή έλεγχο στα γκαράζ, ενώ τα αυτοκίνητα δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις!

Επίσης στο συγκεκριμένο πλοίο ο αριθμός του πληρώματος απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες, με αποτέλεσμα η ανεπάρκεια στον αριθμό των Ναυτεργατών να επιφέρει δραματικό και τραγικό αποτέλεσμα στην ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του ίδιου του πλοίου.
Πάνω στην μείωση του Ναυτεργατικού κόστους και των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις Ελλάδας – Ιταλίας χτίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών.

Αυτή η πολιτική, σε συνδυασμό με τους ανεπαρκείς ελέγχους στην τήρηση όλων των κανόνων για την ασφάλεια των πλοίων, ήταν και είναι εγκληματική!!!

Απαιτούμε να γίνει διεξοδικός έλεγχος από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την πραγματική κατάσταση του πλοίου και όχι από αυτούς που υπέγραψαν και νομιμοποίησαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο χαμό επιβατών και μεταναστών που έγιναν θυσία στον βωμό του εφοπλιστικού κέρδους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search