• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Σχολικός εκφοβισμός: «Καμία μόνη, Κανένας μόνος» -Ταινία από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

March 02, 2022 6299
«Με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο επιτυγχάνεται η πολιτική στάση να “παίρνουμε θέση στα περιστατικά βίας” και να βροντοφωνάζουμε “Καμία Μόνη - Κανένας Μόνος”.»

Ταινία μικρού μήκους με τίτλο ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ δημιούργησε το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus+ EIRENE 2018-2021 με θέμα την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού χρησιμοποιώντας τεχνικές θεάτρου.

Το πρόγραμμα EIRENE στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού με βιωματικό και συμπεριληπτικό τρόπο. Με μια σειρά διαφοροποιημένων εργαστηρίων ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει και ενδυναμώνει εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες και γονείς, ώστε να σταματήσουν δυναμικά τη σχολική - και όχι μόνο - βία. Τα εργαστήρια εφαρμόστηκαν δοκιμαστικά από τα πέντε σχολεία (από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Λιθουανία και το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την καθοδήγηση του PlayHouse (Θεατρικός οργανισμός από Β. Ιρλανδία) και του Action Synergy (ελληνικός εκπαιδευτικός οργανισμός).

 

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας δημιούργησε αρχικά μια ομάδα 5 εκπαιδευτικών και 15 μαθητών/ μαθητριών, που υλοποίησε πιλοτικά και αξιολόγησε το σύνολο των εργαστηρίων. Η ομάδα αυτή εκπαιδεύτηκε όχι μόνο να σταματά, αλλά και να προλαβαίνει τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, με τα μέλη της να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου. Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης, με σεβασμό και διακριτικότητα, η ομάδα μπορεί να αποσοβήσει περιστατικά, πριν ακόμη ξεσπάσουν.

Το πρόγραμμα EIRENE προτείνει μια δοκιμασμένη μεθοδολογία για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Η μεθοδολογία αυτή ξεπερνά την τυποποιημένη θεωρητική κατάρτιση και αξιοποιεί την αμεσότητα και την ενσυναίσθηση που καλλιεργεί το θέατρο. Με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο επιτυγχάνεται η πολιτική στάση να “παίρνουμε θέση στα περιστατικά βίας” και να βροντοφωνάζουμε “Καμία Μόνη - Κανένας Μόνος”.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

Μαρία Ανυφαντή
Ευτυχία Κούστα
Τάκης Οικονόμου
Δώρα Παπαδοπουλου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 
 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search