• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

«Βάζουμε τέλος στον χουλιγκανισμό»… Ξεχειλίζει η υποκρισία της κυβέρνησης και των ΠΑΕ

March 11, 2022 332

 

Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από χουλιγκάνους (και φασίστες). Αυτή η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, εξόργισε την κοινή γνώμη και ανάγκασε κυβέρνηση, ΠΑΕ, παράγοντες του αθλητισμού να «κινητοποιηθούν». Βεβαίως, όπως γράψαμε και στα προηγούμενα φύλλα του Λ.Δ., το ίδιο το αστικό σύστημα, ο καπιταλισμός, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού παράγουν το χουλιγκανισμό και για αυτό κανένα μέτρο τους δεν πρόκειται να δώσει λύση.

Ας τα δούμε πιο συγκεκριμένα: Τα μέτρα της κυβέρνησης προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών. Για παράδειγμα, τα σχετικά πλημμελήματα θα έχουν ανώτατη ποινή φυλάκισης 5 έτη, δεν θα χορηγείται αναστολή, ενώ θα δικάζονται κατά προτεραιότητα. Αν αναβάλλονται, θα επιβάλλονται -χωρίς περαιτέρω δικαιολόγηση- περιοριστικοί όροι. Για παράδειγμα, απαγόρευση παρουσίας στο γήπεδο και υποχρεωτική παρουσία σε ΑΤ. Ακόμα, με ευθύνη των ΠΑΕ, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους των γηπέδων κάμερες, ώστε να παρακολουθούνται όλοι οι φίλαθλοι. Θα θεσπιστεί υπεύθυνος αντιμετώπισης της οπαδικής βίας από την ΕΛΑΣ και άλλα παρόμοια. Ακόμα, οι σύνδεσμοι θα «αντικατασταθούν» με λέσχες φιλάθλων, ενώ οι ΠΑΕ θα πρέπει να κρατούν ψηφιακό μητρώο αυτών των μελών. Η είσοδος στα γήπεδα των οργανωμένων θα γίνεται μόνο με ονομαστικό εισιτήριο, δηλαδή διαρκείας.

Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση είτε θεσπίζει αναποτελεσματικά μέτρα για τα μάτια του κόσμου, είτε με ευκαιρία αυτές τις συνθήκες περνάει, ως δικαιολογημένα, μέτρα αντιδημοκρατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το πρόβλημα.

Πρώτον, ο εξαναγκασμός των οργανωμένων χουλιγκάνων να μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας αποτελεί κοροϊδία, καθώς αυτό συμβαίνει κατά μεγάλη πλειονότητα και σήμερα. Οι χουλιγκάνοι παίρνουν τα διαρκείας, ως πιο φθηνά εισιτήρια, αφού παρακολουθούν μόνιμα και παντού την ομάδα τους. Άρα, τα ονόματά τους τα είχαν και τα έχουν και η αστυνομία και οι ΠΑΕ. Τώρα, απλά εμπαίζουν την κοινωνία.

Δεύτερον, το ότι οι δίκες θα δικάζονται κατά προτεραιότητα, είναι επίσης στάχτη στα μάτια. Μια χαρά θα εφευρίσκονται οι γνωστοί λόγοι για αναβολή, όταν αυτό θα θέλουν οι ΠΑΕ. Οι προαναφερόμενοι περιοριστικοί όροι, στο τέλος της ημέρας, δεν μπορούν να αποτρέψουν τους οργανωμένους χουλιγκάνους από το να ξαναβρεθούν -με την κάλυψη των ΠΑΕ- στα γήπεδα ή να συνεχίσουν γενικά την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Τρίτον και χειρότερο. Το κάμερες παντού, παρακολούθηση των πάντων, ψηφιακά μητρώα και φακέλωμα δεν σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι προσχηματική δικαιολογία, για να συνηθίζει ο λαός στην ασφυκτική παρακολούθησή του από το κράτος. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τους εγκληματίες χουλιγκάνους τους ξέρουν, τυπικά (με τα διαρκείας) και ουσιαστικά, οι ΠΑΕ και η αστυνομία. Ακόμα χειρότερα, σε αυτό το σημείο, να μην ξεχνάμε τη σχέση κράτους-αστυνομίας-ΠΑΕ-χουλιγκάνων. Αυτόν τον καιρό ήρθαν στη δημοσιότητα επώνυμες (από πρώην στελέχη της αστυνομίας) και ανώνυμες καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί που δείχνουν «καλή διαγωγή» προσλαμβάνονται -μετά τη συνταξιοδότησή τους- από τις ΠΑΕ, για τις βρόμικες δουλειές!

Η αστυνόμευση παντού, οι κάμερες, η παρακολούθηση και το φακέλωμα δεν στρέφεται ενάντια στους χουλιγκάνους. Στρέφεται ενάντια στο λαό ο οποίος, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, μαθαίνει ότι η απάντηση σε όλα είναι η αστυνομία. Αστυνομία στα πανεπιστήμια, αστυνομία στα ΜΜΜ για τα εγκλήματα εκεί, μήνυμα για να βγεις από το σπίτι, κάμερα στη δουλειά, κάμερα στο γήπεδο. Κάμερες αύριο και στους δρόμους, όπως γίνεται στη…Νότια Κορέα, υποτίθεται για την ανεύρεση των κρουσμάτων του κορονοϊού!

Με άλλα λόγια, τα θεσμικό πλαίσιο υπήρχε. Δεν χρειάζονταν οι παραπάνω αλλαγές για να χτυπηθεί η οπαδική βία και η κουλτούρα του χουλιγκανισμού. Η βούληση, άλλωστε, δεν υπάρχει από αυτούς που συντηρούν τόσα χρόνια τη σαπίλα.

Η πράξη είναι κριτήριο της αλήθειας

Πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις», χουλιγκάνοι του ΠΑΟΚ, στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μίντιλαντ, ανέβασαν το προκλητικό πανό: «ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ», αναφερόμενοι στους 12 συλληφθέντες της δολοφονικής επίθεσης. Όταν ο αγώνας τελείωσε και διαδόθηκε αυτό το εμετικό γεγονός, για να προλάβει τα χειρότερα, η κυβέρνηση, μέσω Θεοδωρικάκου, έβαλε Εισαγγελέα να κινήσει προκαταρκτική εξέταση. Αυτοί που ανάρτησαν το πανό βρέθηκαν χωρίς δυσκολία και χωρίς να υπάρχουν …κάμερες παντού! Και αφού βρέθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν είχαν διαπράξει ποινικό αδίκημα. Ωστόσο, το ζήτημα παραμένει: ο αγώνας αυτός ήταν στα πλαίσια ευρωπαϊκού κυπέλλου, τον παρακολουθούσαν αρχιστελέχη της ΠΑΕ και της αστυνομίας, αλλά κανείς δεν θέλησε να κατέβει το πανό, αν και θα μπορούσαν με μια ανακοίνωση να το επιβάλουν, ανεξαρτήτως του νόμιμου ή του παράνομου της υπόθεσης.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι καμιά βούληση δεν έχουν για πάταξη του χουλιγκανισμού. Αυτοί τους συντηρούν και τους φουσκώνουν τα πανιά. Και πάλι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Να σώσει τα παιδιά του από τη σαπίλα του χουλιγκανισμού. Η συλλογική δραστηριότητα του λαού μπορεί να σώσει τα παιδιά του από το βούρκο των ναρκωτικών, του περιθωρίου και του χουλιγκανισμού.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search