• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συνέντευξη του προπονητή του Κρόνου, Σπ. Νικομάνη, στο CORFUCORNER.GR

March 23, 2022 481

 

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του προπονητή του Κρόνου, Σπύρου  Νικομάνη, στον Χρήστο Γραμμένο και το CORFUCORNER.GR, για αυτό και την αναδημοσιεύουμε:

Μετά τον κυριακάτικο (20/3) εκτός έδρας θρίαμβο του Κρόνου Αργυράδων στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΟ Κέρκυρα, με 2-0, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται πλέον μια... ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στον Νότιο Όμιλο της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και από την απευθείας προαγωγή τους στα «σαλόνια» της Α1'.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CORFUCORNER.GR και τον Χρήστο Γραμμένο, ο... αρχιτέκτονας της επιτυχίας του «συγκροτήματος» της Νότιας Κέρκυρας, Σπύρος Νικομάνης, μιλάει για τον αγώνα κόντρα στους «μπλαουγκράνα» και για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του, ενώ δεν κρύβει την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στο... τιμόνι της.


Ας δούμε τι μας είπε ο 49χρονος τεχνικός:


Σπύρο, μετά το κυριακάτικο αποτέλεσμα, θεωρείς ότι τελείωσε το Πρωτάθλημα σ' ότι αφορά την υπόθεση «τίτλος»:
«Όχι. Το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, να είμαστε πειθαρχημένοι και να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, όπως κάνουμε σ' όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Θα πρέπει μέχρι το τέλος να δείξουμε το πρόσωπο που δείχνουμε μέχρι τώρα και μετά θα κάνουμε... ταμείο, για να δούμε τι έχουμε πετύχει».


Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το παιχνίδι με τον ΑΟ Κέρκυρα;
«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, προσωπικά έριξα το βάρος στον τομέα της ψυχολογίας κι εκεί δουλέψαμε πάρα πολύ. Στον αγώνα μπήκαμε αποφασισμένοι για να πάρουμε αυτό που θέλαμε πάρα πολύ και που μας αξίζει. Ήταν ένας δυνατό ματς, ένα πραγματικό ντέρμπι. Είχαμε «διαβάσει" τον αντίπαλο, προσωπικά τον είχα μελετήσει πάρα πολύ και ξέραμε πώς θα παίξει. Μπήκαμε, λοιπόν, αποφασισμένοι για να πάρουμε τη νίκη».


Η κατάσταση του γηπέδου του Εθνικού Σταδίου κατά πόσο δυσκόλεψε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Κρόνου;
«Εμείς, την προηγούμενη Τρίτη κάναμε μια προπόνηση στο ΕΑΚΚ και πήραμε μια γεύση του γηπέδου. Το γήπεδο είχε μεν τα προβλήματά του, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σε καλή κατάσταση. Έχουμε δει και χειρότερα γήπεδα».


Στο Εθνικό Στάδιο παραβρέθηκε πολύς φίλαθλος κόσμος. Πόσο σε ικανοποιεί το γεγονός ότι μετά την λήξη του παιχνιδιού ο Κρόνος καταχειροκροτήθηκε, ακόμη και από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας;
«Για εμάς ήταν μια ηθική ικανοποίηση και μια ηθική επιβράβευση το χειροκρότημα των φίλων της αντιπάλου ομάδας. Μας έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση, διότι αποτέλεσε μια αναγνώριση για το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Αποτέλεσε μια αναγνώριση του ότι ο Κρόνος άξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, από την αρχή του Πρωταθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τόσο τους "VOURLIGANS", όσο φυσικά και τους δικούς μας φιλάθλους, τους "ΤΙΤΑΝΕΣ", που είναι δίπλα μας σε κάθε μας βήμα».


Είναι στους στόχους της ομάδας να διατηρήσει το αήττητό της μέχρι το φινάλε;
«Το κυριότερο που μας ενδιαφέρει, είναι να τερματίσουμε στην 1η θέση και να προβιβαστούμε απευθείας στην Α1'. Εάν αυτό το πετύχουμε όντες αήττητοι, θα είναι το ιδανικό. Για εμένα προσωπικά θα είναι η ύψιστη τιμή, 17 χρόνια μετρά την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος ως παίκτης του Κρόνου και μάλιστα ως αρχηγός, την σαιζόν 2004-2005, να το κατακτήσω τώρα και ως προπονητής».


Υπάρχει αυτό που λέμε «μυστικό της επιτυχίας»;
«Κάποιο μυστικό δεν υπάρχει. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε, να δείχνουμε σεβασμό και να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί. Και στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα της ψυχολογίας, γιατί στο ποδόσφαιρο είναι πολύ βασικό κομμάτι. Εννοείται φυσικά ότι δουλεύουμε και στον τομέα της τακτικής. Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να παίζουν όχι μόνο για την ιστορία του συλλόγου, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τον προπονητή τους. Η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια και σαν μια καλοδουλεμένη μηχανή».


Στο εφετινό «οικοδόμημα» του Κρόνου, πόσο καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Διοίκησης του Κώστα Καββαδία;
«Η Διοίκηση από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας. Ο Πρόεδρος είναι πάντα κοντά μας και δεν μας έχει λείψει τίποτα. Ό,τι έχουμε ζητήσει, η Διοίκηση μας το έχει προσφέρει. Σε κάθε προπόνηση είναι κοντά μας δύο και τρία μέλη του Δ.Σ. και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν έχουμε απολύτως κανένα παράπονο».


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το επίπεδο του Νοτίου Ομίλου είναι πιο χαμηλό από εκείνο του Βορείου. Ποια είναι η δική σου εκτίμηση;
«Όντως, πολλοί λένε ότι ο Νότιος Όμιλος είναι πιο εύκολος. Εγώ θα πω ότι ο κάθε Όμιλος έχει τις δυσκολίες του. Σίγουρα είναι ένα αβαντάζ το να κερδίζουν οι ομάδες άνευ αγώνα τις Σιναράδες και τον Νέο που δεν κατεβαίνουν, αλλά αυτό ισχύει για όλες. Όλοι παίρνουν τους βαθμούς αυτούς κι επομένως ουδείς ευνοείται περισσότερο. Επιπλέον, ο δεύτερος Γύρος είναι πιο δύσκολος από τον πρώτο. Επομένως, δεν θα κάνω συγκρίσεις. Το κάθε Πρωτάθλημα έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Είμαστε από τις 20 Αυγούστου στο γήπεδο και αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι να σέβονται τις θυσίες που έχουν κάνει, διότι έχουν αφήσει πίσω τις οικογένειες και τις δουλειές τους».


Επειδή και εφέτος έχει γίνει λόγος για την διαιτησία, ποια είναι η γνώμη σου;
«Εγώ προσωπικά, σαν Σπύρος, δεν έχω κρίνει την διαιτησία και ούτε θα την κρίνω. Σε αυτό το κομμάτι είμαι ουδέτερος. Η διαιτησία κάνει την δουλειά της κι εμείς κάνουμε την δική μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ασχολούμαι και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ».

Δική σου επιθυμία είναι να συνεχίσεις στον Κρόνο και του χρόνου;
«Ναι, φυσικά. Όπως προανέφερα, δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Εάν αυτό είναι κι επιθυμία της Διοίκησης, τότε θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Νομίζω ότι είναι κάπως νωρίς να κουβεντιάζουμε για τέτοια πράγματα. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει το Πρωτάθλημα και ύστερα θα έχουμε όλο τον χρόνο».


Εφόσον όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα επιτύχει τον στόχο της ανόδου, θα κάνεις κάποια αξιολόγηση του ρόστερ στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να συμπεράνεις ποιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν και στην επόμενη χρονιά;
«Κοίτα, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι υπολογίσιμοι. Θα περιμένουμε να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος, κατόπιν θα μιλήσουμε με την Διοίκηση και υα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Κατ' εμέ, πάντως, όλοι οι παίκτες που ανήκουν σήμερα στην ομάδα, θα καθίσουν και στη νέα χρονιά».


Στην καινούργια ποδοσφαιρική σαιζόν θα χρειαστεί ο Κρόνος και κάποιες προσθήκες;
«Σίγουρα θα χρειαστούν προσθήκες, δεν το συζητάω. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου γνώμη. Όμως, δεν μπορώ να μιλήσω ακόμη για την καινούργια χρονιά, γιατί θα πρέπει πρώτα να κάνω μια κουβέντα με το Δ.Σ. σ' ότι αφορά την συνεργασία μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search