• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

March 28, 2022 4198

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται ένας ακόμα πόλεμος στην γειτονιά μας, που για άλλη μια φορά "το μάρμαρο" πληρώνουν οι λαοί! Ο πόλεμος αυτό που ξεκίνησε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, δικτύων μεταφοράς ενέργειας και υποδομών, για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών του κάθε στρατοπέδου, οδήγησαν στο σημερινό αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Δυο λαών που για πάνω από 70 χρόνια ζούσαν ειρηνικά και προόδευαν στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπαθούν, να πείσουν το λαό μας να διαλέξει στρατόπεδο ληστή, εμφανίζοντας ως αθώες περιστερές το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οργανισμοί που έχουν εξίσου με την Ρωσία στα χέρια τους το αίμα του ουκρανικού και του ρώσικου λαού σε αυτήν τη διαμάχη! Μπλέκουν μάλιστα ολοένα και περισσότερο τον λαό μας στους ανταγωνισμούς των μεγάλων παιχτών, με σκοπό οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες να λάβουν κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας, όπως είχαν κάνει και παλαιότερα σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. βομβαρδισμούς-διαμελισμό Γιουγκοσλαβίας). Κυνικά ομολογούν ότι αν χρειαστεί (αν δηλαδή το ορίσουν τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους) ο λαός μας θα ματώσει στα πεδία των μαχών δίπλα στους "συμμάχους" τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ) αρκεί οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν τις μπίζνες τους!

Την ίδια ώρα τις συνέπειες αυτού του πολέμου τις βιώνει ήδη και ο δικός μας λαός στην καθημερινότητά του με την ακρίβεια να κάνει την ζωή μας αφόρητη. Οι αυξήσεις στην ενέργεια και αλλού, που είχαν αρχίσει πριν τον πόλεμο λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, για την πράσινη μετάβαση-πράσινες μπίζνες επιδεινώθηκε με την έναρξη του πολέμου και κάθε ημέρα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός καλούν τον λαό μας να βάλει για ακόμα μια φορά πλάτη, να σκύψει το κεφάλι, να συμβιβαστεί με την αθλιότητα. Λένε ανοιχτά ότι τώρα δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και για βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων γιατί αυτό προστάζει η κερδοφορία των λίγων, των πολύ λίγων!

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι αποκαλυπτικά αυτής της κατάστασης, είναι αποκαλυπτικά για το ποιος τελικά κερδίζει και ποιος χάνει στο πλαίσιο που ζούμε τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο, τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην κρίση!

Τα ίδια μας έλεγαν από το 2010 όταν άρχισε η καπιταλιστική οικονομική κρίση, που για χάρη της κερδοφορίας των μεγάλων αφεντικών μάτωσαν τον λαό μας επιβάλλοντας μαζί με την ΕΕ και τους λοιπούς συμμάχους τους δυσβάσταχτα μνημόνια, που τα κουβαλάμε μέχρι σήμερα. Αλλά και όταν ήρθε

η ανάκαμψη το 2018, πάλι μας κάλεσαν να κάνουμε θυσίες για να μην "χαθεί η ευκαιρία", για να "μην χάσουμε ό, τι με κόπο είχαμε καταφέρει" την περίοδο της κρίσης. Ότι θα έπρεπε "να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι", για να δημιουργηθούν ματωμένα πλεονάσματα και "μαξιλαράκια", που δόθηκαν δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όταν το 2019 φάνηκαν τα σημάδια μίας νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ακολούθησε το 2020 η περίοδος της πανδημίας πάλι το "μάρμαρο" κλήθηκε να το πλήρωσε ο λαός μας ακόμα και με την ίδια του την ζωή με πάνω από 26.500 νεκρούς, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα για την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονταν εκατομμύρια ευρώ για επιχορηγήσεις-δωράκια σε επιχειρηματικούς ομίλους! Μόνο το τελευταίο διάστημα, από το "Ταμείο Ανάκαμψης" εγκρίθηκαν "δωράκια" 11 δις ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους! Μέχρι και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρότι δεν υπήρχε "σάλιο" για ιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, αναλώσιμα κ.λπ., δόθηκαν 4 δις ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα και αγορά όπλων (π.χ. Rafal) με βάση τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών, για τις πολεμικές αναμετρήσεις που ετοιμάζουν!

Όλο αυτό το διάστημα, η μία κυβέρνηση μετά την άλλη πολεμούν με λύσσα τους εργαζόμενους, τον λαό της χώρας μας για να αυξήσουν την κερδοφορία τους μια χούφτα παράσιτα, που τα πλούτη τους πολλαπλασιάζονται όσο αυξάνεται η δική μας δυστυχία! Δύο κόσμοι σε διαρκή σύγκρουση!

Την ίδια όμως ώρα υπάρχουν και σοβαρές εστίες αντίστασης, που αν δεν υπήρχαν τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. δίνουμε καθημερινά αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες καταφέρνοντας να αποσπούμε κατακτήσεις, για να μπορέσει σήμερα ο λαός μας να ανασάνει, για να συσπειρωθούν, οργανωθούν και στρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της δικής μας αντεπίθεσης, για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών! Τέτοιοι ήταν οι νικηφόροι αγώνες των συναδέλφων στην e-food, των λιμενεργατών της COSCO, οι αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των εργατών των πετρελαίων Καβάλας. Αλλά και μικρότερης διάστασης αγώνες με σοβαρές όμως νίκες για τους εργαζόμενους και στο νησί μας, όπως τα εμπόδια που έθεσε το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο για το ξήλωμα παραπέρα της κυριακάτικης αργίας, τον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία του νησιού για καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων, την πάλη έναντι στο τσεκούρι στα βαρέα και ανθυγιεινά, τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, τον αγώνα που συνεχώς μεγαλώνει στον χώρο των μεταφορών ενάντια στην εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την απληρωσιά, τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τον εξαναγκασμό εργοδοτών να τις πάρουν πίσω, όπως στην περίπτωση του συναδέλφου ταμία του Σωματείου μας, τον αγώνα ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους και πολλά ακόμα!

Μπροστά μας έχουμε την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΑΠΡΙΛΗ! Να σημάνει παντού συναγερμός! Στις 6 Απρίλη παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, παλεύουμε για να μην εμπλακεί ο λαός μας σε αυτόν, παλεύουμε για ΣΣΕ, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στις 6 ΑΠΡΙΛΗ βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια και όλους τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των μεγαλοεργοδοτών και των κυβερνήσεών τους! Στις 6 ΑΠΡΙΛΗ δίνουμε αγωνιστικό απεργιακό παρόν στις 11 το πρωί στην πρώην Νομαρχία!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search