• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συνάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.

March 31, 2022 3312

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων και Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Μπορμπότης Γιάννης, Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο, η Αλεξάνδρα Μπαλού επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.ΙΝ, ο Μπάμπης Χαραλάμπους, Περιφερειακός Σύμβουλος και οι Γιάννης Πιέρρης και Μυρσίνη Χαραλάμπους, Δημοτικοί Σύμβουλοι. Από την πλευρά του Συλλόγου συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Ολύμπιος πρόεδρος και Αλέξανδρος Μαυρόπουλος Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν για τις θέσεις και προτάσεις του συλλόγου σχετικά με την επίλυση του προβλήματος κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων των μονίμων κατοίκων, την διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής και βελτίωσης της πολιτικής προστασίας.

Επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου, ότι πρέπει να περιοριστεί η κυκλοφορία και η στάθμευση εντός της παλαιάς πόλης με συγκεκριμένη οριοθέτηση, να αποδοθούν στους μόνιμους κατοίκους θέσεις στάθμευσης και αφού καλυφθούν οι ελάχιστες ανάγκες, δηλαδή ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια, στην συνέχεια να οριστούν ελεύθερες θέσεις για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Τονίζοντας συνάμα ότι στον σχεδιασμό πρέπει να παρθούν υπόψη με προτεραιότητα οι ανάγκες της πολιτικής προστασίας.

Επισήμαναν ότι ήδη έχει χαθεί το πάρκινγκ της Λαϊκής, τον κίνδυνο όξυνσης του προβλήματος στάθμευσης στην Σπηλιά, λόγω της κατασκευής της νέας Μαρίνας αλλά και της μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας στα παλαιά Δικαστήρια. Εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το παρκινγκ της Κάτω Πλατείας και όχι μόνο, στους οποίους δεν παίρνονται υπόψη τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη να υπάρχουν κανόνες και ρυθμίσεις στην παλιά πόλη ώστε οι επαγγελματικές δραστηριότητες να μπορούν να συμβαδίζουν με την ανάγκη για ασφαλή και αρμονική διαβίωση των κατοίκων.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμαναν ότι το συγκοινωνιακό -κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κέρκυρας αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η περιοχή της παλιάς πόλης είναι προβλήματα χρόνια και δεν είναι μόνο τοπικά - τεχνικά. Είναι ζητήματα κυρίως πολιτικά, γιατί συνδέονται με τον χαρακτήρα της ανάπτυξης, την άναρχη δόμηση, το κριτήριο του κέρδους, τη λογική του κόστους - οφέλους στα Μέσα Μεταφοράς, την υποχρηματοδότηση των Δήμων και την προτεραιότητα των έργων. Την πολιτική αυτήν υπηρετούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές οι προτάσεις των οποίων έχουν κριτήριο την υπεράσπιση του κέρδους και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις πληρώνει η πόλη μας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε τη στήριξή της στα αιτήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης και θα επαναφέρει τα ζητήματα στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις όπως η ολοκλήρωση της καταγραφής των μονίμων κατοίκων, η οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης εντός της παλιάς πόλης και η απόδοση των αναγκαίων στους κατοίκους, η επαναλειτουργία του πάρκινγκ στην Λαϊκή, η παραχώρηση θέσεων στο πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, η δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης με δωρεάν μεταφορά προς το κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων.

Αυτά είναι τα ελάχιστα ώστε να βελτιωθεί σε έναν βαθμό η ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων, των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search