Print this page

Πρωταθλητής ο Κρόνος και μαθηματικά μετά την απόρριψη της ένστασης του ΑΟ Κέρκυρα

April 08, 2022 798

 

Απορρίφτηκε η προσφυγή του ΑΟ Κέρκυρα στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ με αποτέλεσμα και μαθηματικά ο Κρόνος να είναι πρωταθλητής του 2ου (Νότιου) ομίλου της Α΄ΕΠΣΚ δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Κρόνος που σε 20 αγώνες έχει 19 νίκες και 1 ισοπαλία έχει 58 βαθμούς και ο ΑΟ Κέρκυρα 51.

Να θυμίσουμε ότι ο ΑΟ Κέρκυρα είχε υποβάλλει ένσταση κατά του κύρους του εκτός έδρας αγώνα του με την Θύελλα που είχε λήξει 0-0 για αντικανονική συμμετοχής ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων υποστηρίζοντας ότι  δεν είχε ανανεωθεί η καρτέλα υγείας του αθλητή, μετά από νόσησή του από covid).  Η ένσταση είχε απορριφθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ  και την Πέμπτη 7/4 ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκε και η έφεση από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Απέρριψε την έφεση της Κέρκυρας κατά της υπ' αριθμ. 1/20.3.2022 αποφάσεως της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας.»

Ο Κρόνος έχει κίνητρο – Ξαναγράφει ιστορία

Πέρα από την εξασφάλιση του τίτλου ο Κρόνος έχει σοβαρό κίνητρο τις δυο τελευταίες αγωνιστικές πρώτα από όλα γιατί επιδιώκει να διατηρήσει το αήττητο και ύστερα γιατί με δυο νίκες θα φτάσει σε ένα μοναδικό ρεκόρ 21 νικών και 1 ισοπαλίας. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει χάσει ένα μοναδικό ρεκόρ ελέω Γ. Φίτσα που εμπόδισε τον Κρόνο να φτάσει στη νίκη στον αγώνα του Α΄ γύρου με τον ΑΟ Κέρκυρα.

Ούτως ή άλλως μετά από δυο «νεκρές» ποδοσφαιρικές περιόδους – το 2019 -20 δε συμμετείχε στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και το 2020 – 21 διακόπηκαν τα τοπικά πρωταθλήματα λόγω πανδημίας, ο Κρόνος επανέρχεται ξαναγράφει ιστορία και κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Διοίκηση με πρόεδρο τον Κώστα Καββαδία απέδειξε με έργα ότι σέβεται και τιμά την ιστορία της ομάδας και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές είχε καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση μιας αξιόμαχης ομάδας με κορμό Αργυραδίτες παίκτες –παλιά και νέα φρουρά- αλλά και από την ευρύτερη περιοχή με μεγάλη δύναμη την αγιομαθίτικη πεντάδα. Σημαντικός ο ρόλος του προπονητή Σπύρου Νικομάνη που είναι όχι μόνο δουλευταράς, αλλά και πολύ ικανός, σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Κρόνου με τον οποίο έχει κατακτήσει τίτλους και ως ποδοσφαιριστής. Η νέα γενιά του Κρόνου είναι εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Κρόνου δε διακρίνονται μόνο για τις αγωνιστικές τους ικανότητες, αλλά και για το ήθος. Τιμούν τη φανέλα της ομάδας και είναι άξιοι κάθε επαίνου. Ο κόσμος κοντά στην ομάδα, ιδιαίτερα στα κρίσιμα παιχνίδια. Εντυπωσιακή παρουσία στο Εθνικό Στάδιο με τον ΑΟ Κέρκυρα. Ωστόσο το θέμα του γηπέδου είναι η μεγάλη πληγή της ομάδας και η μεγάλη ντροπή για τους εκάστοτε τοπικούς, περιφερειακούς άρχοντες και κυβερνώντες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.