• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συνάντηση Σπ. Σπύρου με τον Διοικητή του νοσοκομείου και Σωματείο Εργαζομένων

May 14, 2020 4874

Συνάντηση Σπ. Σπύρου με τον Διοικητή του νοσοκομείου και Σωματείο Εργαζομένων

Δελτίο τύπου της περιφερειακής παράταξης “Ιόνιος Συμμαχία” : 

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με ουσιαστικό περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Σπύρου Σπύρου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη καθώς και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο κ. Σπύρου και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής και Περιφερειακός Σύμβουλος της Ιονίου Συμμαχίας κ. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος τον συνόδευε στις συναντήσεις, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για το σύνολο των θεμάτων υγείας που απασχολούν το νησί μας. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση όσο και η ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των θεμάτων υγείας στο Νομό μας μετά και από την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού.  Κοινή ήταν η αποδοχή ότι αυτή, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς σε επίπεδο Νομού, χωρίς μεγάλα προβλήματα και ο κ. Σπύρου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την διοίκηση για την υπερπροσπάθεια την οποία κατέβαλαν. 

Ο κ. Σπύρου και ο κ. Σκούρτης ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ρουμπάτη  για το στάδιο προσλήψεων επικουρικού προσωπικού το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο στα πλαίσια της προσπάθειας επαρκούς αντιμετώπισης τυχόν νέου κύματος της πανδημίας. Επίσης ενημερώθηκαν ότι εκκρεμεί η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.  Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Σπύρου μπορεί η πρώτη οξεία φάση της πανδημίας να πέρασε, ωστόσο, δεν έχει περάσει και ο κίνδυνος γι’ αυτό και το νοσηλευτικό ίδρυμα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα με επάρκεια σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. 

Για τα Κέντρα Υγείας 

Στη συνάντηση, έγινε επισταμένως αναφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης έργων ανακατασκευής και συντήρησης των Κέντρων Υγείας των οποίων η εικόνα σήμερα δεν είναι καθόλου καλή. Έργα τα οποία όπως ειπώθηκε θα πρέπει απαραιτήτως να προχωρήσουν άμεσα όπως και αυτά που αφορούν την ανακατασκευή των κτιρίων της Μεθοδίου που ανήκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και που σήμερα ρημάζουν. Ειδική επισήμανση έγινε από πλευράς του κ. Σπύρου για κενό επικοινωνίας που υπάρχει με την 6η Υ.Π.Ε. σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι η επιστολή που ο ίδιος απέστειλε στον Πρόεδρο της ΥΠΕ τις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

 Συζήτηση επίσης έγινε για το θέμα του έργου του κτιρίου που βρίσκεται στο Πλατύ Καντούνι, ιδιοκτησίας του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και νυν Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για το οποίο ο κ. Σπύρου και ο κ. Σκούρτης τόνισαν ότι επιβάλλεται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο. Στην συζήτηση έγινε από πλευράς του Διοικητή αναφορά στην δικαστική εμπλοκή η οποία υπάρχει ενώ ο κ. Σπύρου από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Ρουμπάτη ότι το συγκεκριμένο θέμα προτίθεται να το θέσει ως επερώτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για το ΕΚΑΒ και την αγορά μηχανήματος τεστ

Σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα ειπώθηκε ότι η στελέχωση είναι ικανοποιητική, απαιτείται στήριξη όμως προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Νότου. Επιπρόσθετα, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι παραμένει πάντα ζωντανό, επίκαιρο και επιτακτικό το αίτημα για δημιουργία κέντρου ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων. 

Συζήτηση έγινε και σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την αγορά μηχανήματος που θα πραγματοποιεί τεστ για τον covid 19. Ο κ. Σπύρου ενημερώθηκε από τον κ. Ρουμπάτη ότι μετά και τις προσπάθειες για την χρηματοδότηση αγοράς του μηχανήματος ο Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, είναι η διαδικασία είναι σε φάση ολοκλήρωσης και έγκρισης.  

Ο επικεφαλής της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία κ. Σπύρου σε δήλωσή του σχετικά με τη συνάντηση ανέφερε τα εξής: «Είχαμε μια μακρά και εκτενή συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων υγείας του Νομού μας. Τονίστηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη υψηλού βαθμού ετοιμότητας του Νοσοκομείου μας τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν με επάρκεια και επιτυχία οι όποιες ανάγκες τυχόν προκύψουν στο μέλλον. Ευχαριστώ τον κ. Διοικητή για την αναλυτική και πληρότητα της ενημέρωσης και θέλω να επισημάνω ότι η όποια κριτική ασκείται αν διορθώνει και βελτιώνει ορισμένα θέματα βρίσκεται μόνο προς την σωστή κατεύθυνση». 

Συνάντηση και με τους εργαζόμενους 

Ο κ. Σπύρου συνοδευόμενος από τον κ. Σκούρτη είχε συνάντηση και συνομιλία και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Στη συζήτηση, τέθηκαν από πλευράς εργαζομένων ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και με την ασφάλεια καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα η ένταξή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, θέμα για το οποίο ο κ. Σπύρου ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρου συνεχάρη το προσωπικό, νοσηλευτικό, ιατρικό και επικουρικό για την προσπάθεια την οποία καταβάλουν και το λειτούργημα το οποίο επιτελούν. Παράλληλα τόνισε ότι «η λειτουργία ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος δεν μπορεί να μη βασίζεται σε αγαστή συνεργασία στις σχέσεις διοίκησης και προσωπικού. Το όποιο κενό ίσως υπάρχει ή αναδείχθηκε οφείλει να απαλειφθεί διότι το Νοσοκομείο ανήκει σε όλη την κοινωνία.»

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search