Print this page

Η αναδιάρθρωση οδηγεί στην παραμονή και της ΑΕ Λευκίμμης στη Γ΄Εθνική

May 18, 2020 798

 

Ο κορονοϊός έβαλε... λουκέτο και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά παραμένουν όλα ανοιχτά όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (29/4) την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την προστασία των αθλητών, των παραγόντων και των διαιτητών από την πανδημία του κορονοϊού. Αυτές τις μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις τις οποίες περιμένουν με μεγάλη αγωνία πολλές ομάδες και όχι μόνο της Γ΄Εθνικής.

Η αγωνία εστιάζεται στο αν θα εφαρμοστεί η περιβόητη αναδιάρθρωση στις παραπάνω κατηγορίες, που θα έχει αντίκτυπο και στη Γ’ Εθνική.

Ως γνωστόν το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για φέτος, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κάτι που σημαίνει ότι οι οκτώ πρωταθλητές προκύπτουν από την ισχύουσα βαθμολογία, η οποία θα επικυρωθεί ως τελική.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την άνοδο και τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική είναι πολλά. Το θέμα για αναδιάρθρωση έχει ανοίξει, καθώς υπάρχει συζήτηση για συγχώνευση της Super League 2 και της Football League. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υποβιβαστεί κανείς από τη φετινή Football League ενώ θα ανέβουν απευθείας και χωρίς μπαράζ όλοι οι πρωταθλητές από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Εκτός από το θέμα της ανόδου, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το τι θα ισχύσει στον υποβιβασμό των ομάδων σε κάθε όμιλο, δηλαδή των συλλόγων που θα πάρουν τον δρόμο προς τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, τα ερωτήματα για το πως θα γίνει η διαδικασία και πόσες θα είναι τελικά οι ομάδες αλλά και με ποιον γνώμονα θα υποβιβαστούν, είναι αρκετά. Πάντως σε περίπτωση που ισχύσει η αναδιάρθρωση, δεν αποκλείεται να ευνοηθούν κάποιες ομάδες στο θέμα του υποβιβασμού και να εξασφαλίσουν την σωτηρία. Επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική τουλάχιστον όλες οι ομάδες που είχαν με βάση το πρόγραμμα για τις υπολειπόμενες τρεις αγωνιστικές τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία. Και η ΑΕ Λευκίμμης ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αφού οριακά βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και είχε τη δυνατότητα αγωνιστικά να εξασφαλίσει την παραμονή της εφόσον ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα.

Κάποια ξεκάθαρη και οριστική απόφαση λοιπόν για την επόμενη μέρα στη Γ' Εθνική δεν υπάρχει και η Εκτελεστική Επιτροπή αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.