• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση της πρόληψης και της θεραπείας ενάντια στις εξαρτήσεις

May 15, 2022 2866

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση της πρόληψης και της θεραπείας ενάντια στις εξαρτήσεις στην Κέρκυρα κόντρα στη διάλυση των προγραμμάτων.

Με εργαζόμενους στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Κέρκυρα και τη Μονάδα Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών-Εξαρτήσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με τον επικεφαλής του Παναγιώτη Κατηφέ και το μέλος του Ορέστη Παπαγιαννόπουλο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Μπορμπότης, Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλλού και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Ρούσσινος.

Η διάλυση των δομών πρόληψης και θεραπείας μέσα από τις διαχρονικές κυβερνητικές αποφάσεις αναδεικνύονται και στο νησί της Κέρκυρας. Η διάλυση αυτή αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα νησί όπου οι μαθητές έχουν την πρωτιά στη δοκιμή κάνναβης με 26%, 10,3% κάνει χρήση συνθετικής κάνναβης, 22,5% θεωρεί ακίνδυνη την τακτική χρήση κάνναβης και 64% δηλώνει ότι έχει συμμαθητή ή φίλο που κάνει χρήση της.

Σε ένα νησί όπου η χρήση αυξάνεται γεωμετρικά και η πρόληψη και θεραπεία είναι επιτακτικές ανάγκες, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει σε μία πολιτική μείωσης της βλάβης, η οποία φαίνεται να αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι κομμάτι της λύσης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εμπόριο της βουπρενορφίνης έχει αρχίσει να ανθίζει το νησί ως αποτέλεσμα της συνταγογράφησής της, ενώ μόλις δέκα άτομα έχουν «ολοκληρώσει το πρόγραμμα» από τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ κατά τη διάρκεια των 24 χρόνων που λειτουργεί στην Κέρκυρα. Μάλιστα, ακόμα και στην υποκατάσταση η έλλειψη χρηματοδότησης την καθιστά επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των 115 συντηρούμενων που έχει σήμερα το πρόγραμμα, καθώς στο προσωπικό της μονάδας υπάρχουν μόνο τέσσερις μόνιμοι εργαζόμενοι και δύο με σύμβαση ορισμένου χρόνου και η μονάδα λειτουργεί χωρίς ιατρό αλλά και το απαραίτητο για την ασφαλή χορήγηση των υποκατάστατων νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την άλλη, το στεγνό πρόγραμμα του Διάπλους, με ανοιχτή δομή στην πόλη της Κέρκυρας, Συμβουλευτικό Σταθμό στο βόρειο μέρος του νησιού και μέσα στις φυλακές, λειτουργεί με μόλις δύο θεραπευτές για την εξυπηρέτηση 140 θεραπευόμενων παρόλο που η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το

75%. Μάλιστα, η ενίσχυσή του με εξειδικευμένο προσωπικό αποκτάει μεγαλύτερη σημασία καθώς παρατηρείται αύξηση στα αιτήματα για απεξάρτηση από το αλκοόλ, ιδιαίτερα από νέες γυναίκες, στα οποία κανένα πρόγραμμα μείωσης της βλάβης δεν μπορεί να ανταποκριθεί θεραπευτικά.

Το Σάββατο 14 Μαΐου η ΤΕ Κέρκυρας διοργάνωσε συνέντευξη τύπου προβάλλοντας τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία από τη χρήση στην περιοχή, αλλά και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης στην Κέρκυρα.

 

ΤΕ Κέρκυρας

15/05/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search