• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ολοκληρώθηκε το 17ο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα

July 05, 2022 4758

 

 
 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου στον Αη Μαθιά με μια όμορφη βραδιά τέχνης το 17ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ.

Στο πλαίσιο της παρουσιάστηκε δραματοποιημένα από την Ε. Ξάνθου και τον Σ. Μπουχάγιαρ το ποιητικό έργο “ Το αναπόδραστο της άνοιξης” και παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ. Αρμενιάκος που υποδέχτηκε τον κόσμο. Ακολούθως η γραμματέας του συλλόγου Σ. Ανδριώτη μίλησε για τη σημασία των εκδηλώσεων που αφορούν το πρόβλημα των ναρκωτικών και έκανε λόγο για την ανάγκη δημόσιων δομών πρόληψης και θεραπείας με δωρεάν υπηρεσίες.
Σε παρεμβάσεις τους ο Η. Μιχαλαρέας, επιστημονικά υπεύθυνος του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού στη Νότια Κέρκυρα ενώ ο Κ. Ρούσσινος, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, αναφέρθηκε στο ρόλο της τέχνης ως παράγοντα αφύπνισης και πρόληψης.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κουλούρης, Β. Αρμενιάκος, Κ. Γκούσης και Γ. Αρμενιάκος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Πελάης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Α. Ανδριώτης, ο πρόεδρος του ΟΦΑΜ Ν. Κουρής και τα μέλη του ΔΣ της Φιλαρμονικής Τ. Καποδίστριας και Σ. Δαφνής.
Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ Κέρκυρας αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής. Φέτος συνδιοργανώθηκε με τον «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», την ΟΓΕ και την Π.Ι.Ν. ενώ είχε τη στήριξη δεκάδων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, ιατρικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων και του Εργατικού Κέντρου. Κεντρικό μήνυμά των εκδηλώσεων ήταν «Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ».
Το φετινό φεστιβάλ περιλάμβανε 3 εκδηλώσεις, μία σε κάθε Δήμο. Το “ταξίδι” του ξεκίνησε στις 12/6 από τη Βόρεια Κέρκυρα και τις Νυμφές όπου έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου, συνεχίστηκε στις 25 Ιουνίου στην Κεντρική Κέρκυρα, στην Κάτω Πλατεία με τουρνουά μπάσκετ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθιά. Στις τρεις εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά περίπου 700 παιδιά και 25 σύλλογοι ενώ τις παρακολούθησαν πάνω από 1500 θεατές, κυρίως γονείς. Κύριο στοιχείο αποτέλεσε η χαρά των παιδιών και η υιοθέτηση του συνθήματος “για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά”. Ο αγώνας για αυτή την κοινωνία συνεχίζεται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search