Print this page

Τρεις κατηγορίες στα τοπικά της ΕΠΣΚ, όπως παλιά

July 07, 2022 540

 

Επιδίωξη της ΕΠΣ Κέρκυρας είναι να επαναφέρει τρεις κατηγορίες στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως παλιά και να ονομάζονται Α, Β και Γ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας στη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 αποφάσισε τα ακόλουθα:

 

1.Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023 γίνονται οι ακόλουθες αλλαγές:
Η Α1 κατηγορία μετονομάζεται σε Α κατηγορία.
Η Α κατηγορία μετονομάζεται σε Β κατηγορία και η Β κατηγορία σε Γ.
Λόγω της πλημμελούς σύστασής της προκήρυξης της προηγούμενης διοίκησης δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει Γ κατηγορία στη νέα προκήρυξη.

2.Για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2023-2024 θα υπάρξουν τρείς κατηγορίες:
Η Α κατηγορία με 14 ομάδες
Η Β κατηγορία με 12 ομάδες
Η Γ κατηγορία με όσες ομάδες απομένουν.

3. Με δεδομένο ότι η Β κατηγορία θα έχει 12 ομάδες είναι φυσικό να υποβιβασθούν φέτος περισσότερες ομάδες για να συγκροτηθεί η Γ κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024. Στην προκήρυξη που θα καταθέσουμε φέτος θα ρυθμίζονται όλα σχετικά με πόσες ομάδες και με πιο τρόπο θα υποβιβασθούν φέτος και ανάλογα με πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή.

4. Τα παράβολα συμμετοχής για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 διαμορφώνονται ως εξής:
Α κατηγορία : 180€
Β κατηγορία : 150€
Και για το Κύπελλο στην Α κατηγορία : 100€ με την υποχρεωτική συμμετοχή των σωματείων και στην Β κατηγορία 50€ με προαιρετική συμμετοχή των σωματείων.

5. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο για την Α κατηγορία θα είναι μέχρι και την Δευτέρα 8 Αυγούστου και για την Β κατηγορία μέχρι και την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

6. Στην Α κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή 2 ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών. Το ίδιο θα ισχύσει και στην Β κατηγορία, δηλαδή η υποχρεωτική συμμετοχή 2 ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

7.Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα Υποδομών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 η ΕΠΣΚ θα διοργανώσει πρωταθλήματα Κ12 -Κ14.

Αυτές είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 που τις ανακοινώνουμε για να βοηθήσουμε τις ομάδες για την στελέχωση και τον προγραμματισμό τους για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Είναι προφανές ότι οι προκηρύξεις που επεξεργαζόμαστε θα ανακοινωθούν σύντομα και θα εξαρτηθούν από πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή, καθώς η μετεγγραφική περίοδος για σημαντικούς λόγους της ΕΠΟ έχει ανασταλεί.

8.Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σχολή προπονητών ποδοσφαίρου UEFA C αναμένουμε την ακριβή ημερομηνία από την ΕΠΟ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.